Κάρπαθος: Εθελόντρια διέσωσε κουταβάκι που είχαν παρατήσει σε δύσβατο μέρος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ήμασταν από την πρώτη στιγμή υπέρ της υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων που είναι ένα από αυτά που εμπεριέχει το νέο νομοσχέδιο, το οποίο, για άγνωστους λόγους, έχει «παγώσει».

Είναι η μόνη λύση να κλείσει η κάνουλα. Να μειωθούν τα αδέσποτα, τα οποία δεν φύτρωσαν μία μέρα αλλά κάποιο ανθρώπινο χέρι τα πέταξε έξω. Και από αυτά γεννιούνται και άλλα και άλλα…και τελειωμό δεν έχει. Έτσι φτάσαμε να είμαστε μια χώρα-και δη ευρωπαϊκή-με 4 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα. Μια ακόμα θλιβερή πρωτιά.

Ζώα άρρωστα, χτυπημένα, κακοποιημένα, γέρικα περιφέρονται σε δρόμους, βουνά και λαγκάδια σε μία χώρα που η φιλοζωική κουλτούρα δεν υπάρχει καν ως έννοια. Και για αυτό ήμασταν από τους πρώτους που στηρίξαμε την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων. Χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς τίποτα. Γιατί δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα για τον Έλληνα από το να αφήσει το ζώο ή τα ζώα που δεν θέλει στο δρόμο. Και υποστηρίζει και αυτό που κάνει με τη θεωρία «το έξω είναι το φυσικό περιβάλλον τους.»

Οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένοι φιλόζωοι δεν προλαβαίνουν να σώζουν εγκαταλειμμένα ζώα, πεταμένα στο πουθενά ζώα. Και κυρίως μωρά. Μια χώρα από άκρη σε άκρη γεμάτη νεογέννητα σκυλάκια και γατάκια. Και οι Δήμοι είναι μονίμως με σηκωμένα τα χέρια ψηλά αφήνοντας τους εθελοντές να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Στα νησιά μας τα πράγματα είναι ιδιαίτερα θλιβερά. Ρεκόρ εγκαταλείψεων. Και το αποτέλεσμα η δυσφήμηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Αλλά δεν μας νοιάζει.

Ένα από τα αμέτρητα κουταβάκια που εγκαταλείπονται καθημερινά στην Ελλάδα είναι και το κουταβάκι στις φωτογραφίες, ο Μέρφι. Ο Μέρφι πετάχτηκε στην Κάρπαθο, στην κυριολεξία στο πουθενά, για να πεθάνει από την πείνα, τη δίψα ή τις επιθέσεις άλλων ζώων.

Το περιστατικό έκαναν γνωστό οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου Animal Friends of Karpathos – Φίλοι ζώων Καρπάθου, οι οποίοι κάνουν λόγο για αμέτρητες και ασταμάτητες εγκαταλείψεις.

Η εθελόντρια Σουζάνα Μαγκασαριάν, γνωστή στο νησί για τη φιλοζωική της δράση, πήγε και διέσωσε τον υπέροχο κούταβο και τον γλίτωσε από βέβαιο θάνατο. Ήταν γεμάτος ψύλλους και τσιμπούρια και πολύ φοβισμένος.

Αν κάποιος θέλει να ανοίξει το σπίτι του για αυτόν-βλέπετε τι κούκλος είναι- ας επικοινωνήσει με τους Φίλους Ζώων Καρπάθου.

Ο Μέρφι σας περιμένει.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

ΒΙΝΤΕΟ 👁‍🗨  Η ΔΙΑΣΩΣΗ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο