Κέρκυρα: Σκύλος που ήταν στο δρόμο σε άθλια κατάσταση δίνει μάχη να ζήσει

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση

Απίστευτες εικόνες στην πολιτισμένη “Κέρκυρά-μας”. Ο σκυλάκος της φωτογραφίας βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, σκελετωμένος και άρρωστος να προσπαθεί να βρει χώρο να προστατευτεί. Αδιάφορο (σε αυτή τη φάση είναι) αν ο σκύλος εγκαταλείφθηκε σε αυτή την κατάσταση από τον “καλό” κηδεμόνα του ή πρόκειται για αδέσποτο το οποίο προσπεράσαμε χωρίς να δώσουμε βοήθεια.

Σημασία έχει ότι το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε από φιλόζωους στην κλινική FurryTales για βοήθεια και διαπιστώθηκε ότι είναι σοβαρά άρρωστο. Αν καταφέρει να επιβιώσει ήδη έχει σπίτι διαμονής, αφού ο καλός άνθρωπος που το βρήκε (είχε βρει καταφύγιο στον κήπο του) θέλει να το κρατήσει. Υπάρχουν όμως πολλά έξοδα για να καταφέρει να γίνει καλά και όσοι από εμάς μπορούμε ας κάνουμε μια δωρεά στην κτηνιατρική κλινική ή στον λογαριασμό PayPal του κτηνιάτρου, www.paypal.me/evivet (αιτιολογία για τον σκύλο στην περιοχή Μασούτη).

Η άποψή μας

Ασχέτως αν το σκυλί έχει εγκαταληφθεί ή είναι ένα από τα πολλά αδέσποτα που υπάρχουν στην Κέρκυρα, η κατάστασή του είναι τραγική. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτούς που το εγκατέλειψαν, το παράτησαν χωρίς δυνάμεις σε αυτή την κατάσταση ή απλώς έστρεψαν αλλού το βλέμμα όταν αντίκρισαν την εικόνα του σκελετωμένου σκυλάκου.

Απορίας άξιον είναι γιατί δεν βρέθηκε κανείς μας να προσφέρει λίγο νερό, λίγο φαγητό, μια βοήθεια στο καημένο ζώο. Απορίας άξιον είναι γιατί το αφήσαμε στην τύχη του, γιατί δεν σταματήσαμε μπροστά σε αυτή την συγκλονιστική εικόνα.

Χθες ήταν το άτυχο άλογο στη Β. Κέρκυρα που σκελετωμένο υπέφερε κάτω από τον ήλιο, μετά οι φόλες στη Γαρίτσα με θύμα τις δύο γάτες, σήμερα έρχεται αυτή η εικόνα, γροθιά στο στομάχι, ενός ζώου που έμεινε αβοήθητο να πεθάνει από ασιτία και αρρώστια.

Το κακό είναι ότι θα περάσει κι αυτό, θα ξεχαστεί και η κακοποίηση των ζώων από τους ανθρώπους θα συνεχιστεί.

Μην κλείνετε τα μάτια, μην προσπερνάτε. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι και η παραμικρή βοήθεια θα κάνει τη διαφορά.

διάσωση Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο