Σέρρες, υπέροχο: Υιοθετήθηκαν μαζί τα δυο αδερφάκια γατάκια που διασώθηκαν από το δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
adoption

Τα νέα για τα ζώα, αν σκεφτούμε τις κακοποιήσεις και τις φόλες, που είναι καθημερινότητα στη χώρα μας, είναι  συνήθως άσχημα. Δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μέχρι να αποκτήσουμε φιλοζωική παιδεία. Μέχρι να αρχίσουμε να σεβόμαστε τα ζώα αλλά και το περιβάλλον.

Όμως υπάρχουν και ευχάριστα περιστατικά που δείχνουν αυτό ακριβώς, ότι υπάρχει ελπίδα.  Άλλωστε οι ευχάριστες ιστορίες είναι εκείνες που δίνουν δύναμη στους εθελοντές να βοηθούν τα ζώα που έχουν ανάγκη. Και είναι σημαντικό να τις προβάλλουμε και αυτές. Γιατί περισσότερο θα δούμε μια άσχημη είδηση παρά μια ευχάριστη.

Εμείς εδώ δεν θέλουμε να λέμε πάντοτε τα δυσάρεστα.  Αλλά θέλουμε να γράφουμε και ευχάριστα. Γιατί πίσω από τα ευχάριστα είναι οι εθελοντές που έχουν δώσει την ψυχή τους για να φροντίζουν τα ζώα στους δρόμους. Και οι αναφορές σε αυτούς είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς.

Ο λόγος για αυτά ένα ευχάριστο περιστατικό, για το οποίο μας ενημερώνουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ. 

Πρόκειται για μια υπέροχη υιοθεσία δύο μικρών γατιών που ξεκίνησαν άσχημα της ζωή τους στους αφιλόξενους δρόμους της χώρας μας. Όμως χάρη στους εθελοντές αυτή τη στιγμή έχουν σπίτι.

Ο Τομ και η Τίφανυ είναι δυο ζωάκια που διασώθηκαν πριν από μερικούς μήνες όταν η ομάδα της οργάνωσης ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ επισκέφτηκε το χώρο της ΔΟΜΗΣ προσφύγων στις Σέρρες, ώστε να περισυλλέξει γατούλες για στειρώση.

Τα δύο αδερφάκια, όπως αναφέρει η ομάδα, έφτασαν στο κέντρο διάσωσης, κατά τη διάρκεια του πρώτου προγράμματος στειρώσεων του 2023. Έλαβαν την απαραίτητη θεραπεία, στειρώθηκαν και έμειναν κοντά στους εθελοντές όλους αυτούς τους μήνες.

Και χάρη στις προσπάθειες όλων βρήκαν σπίτι. Τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν ευτυχισμένα, με αγάπη και σιγουριά. Μακριά από τους δρόμους.

Και το πιο ωραίο από όλα είναι ότι υιοθετήθηκαν και τα δύο μαζί. Δυο πλασματάκια με απίστευτο δέσιμο μεταξύ τους που δεν θα χωρίσουν. Θα μεγαλώσουν και θα ζήσουν μαζί.

Η ομάδα αναφέρει: 

«Δύο πλάσματα με ένα απίστευτο δέσιμο που τελικά υιοθετηθηκαν ΜΑΖΙ ! Αυτή ήταν και η ευχή μας. Κάθε ζωάκι είναι για εμάς τους εθελοντές ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Η κάθε μας προσπάθεια θέλουμε να έχει μια αρχή, μέση και ένα ευτυχισμένο τέλος!

Η κάθε μας προσπάθεια είναι ένας αγώνας που θέλουμε να ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Ο Τομ και η Τίφανυ ήταν αχώριστοι από την πρώτη στιγμή που τους γνωρίσαμε και για αυτό το ΜΑΖΙ παλέψαμε τόσους μήνες.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο