Κίνα: Ακτιβιστές έσωσαν κουταβάκια που προορίζονταν για το βάρβαρο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος στο Yulin

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το απαράδεκτο και απάνθρωπο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος στο Yulin (Γιουλίν), στην επαρχία Σαανσί, της Κίνας, ξεκινάει για άλλη μια φορά παρά τις παγκόσμιες αντιδράσεις που γίνονται συνέχεια για αυτό το βάρβαρο έθιμο. Ένα έθιμο που θέλει χιλιάδες σκυλιά να σφάζονται και να ψήνονται ζωντανά για κατανάλωση.

Φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν τα πάντα για να σταματήσει αυτό και προσπαθούν να σώσουν όσα περισσότερα σκυλιά μπορούν. Φυσικά είναι αδύνατον να τα σώσουν όλα καθώς υπάρχου αμέτρητα εκτροφεία και αμέτρητα μέρη που πωλείται κρέας σκύλου.

Έτσι αυτές τις μέρες, και λίγο πριν την έναρξη του φεστιβάλ, ακτιβιστές κατάφεραν και έσωσαν 10 κουταβάκια, πολύ φιλικά, που προορίζονταν για εκεί. Τα μέλη της ομάδας ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα ζώα, για αυτό και ήταν φιλικά, ήταν κατοικίδια, τα οποία κλάπηκαν από τα σπίτια τους, κάτι που είναι συνήθης πρακτική εκεί.

Δυστυχώς τα νούμερα είναι μεγάλα, καθώς πάνω από 10 χιλιάδες σκύλοι θανατώθηκαν και υπέφεραν απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια για να καταλήξουν στο πιάτο.

Μια γυναίκα από την ομάδα που διέσωσαν τα ζώα, η Jennifer Chen, ανέφερε: “Τα χέρια μου έτρεμαν όταν πήρα το πρώτο κουταβάκι στα χέρια μου και το έβγαλα από το άθλιο κλουβί του. Δεν σταματούσε να μου γλείφει τα χέρια και να θέλει να είναι πάνω μου, χωρίς να ξέρει τι σκοπό είχα. Αλλά με εμπιστεύτηκε.”

Το 10ήμερο φεστιβάλ του Yulin λαμβάνει χώρα από το 2009 και γίνεται αυτήν την εποχή. Πολλά ζωάκια, σκύλοι και γάτες, έχουν σωθεί από ακτιβιστές και βρήκαν σπίτι σε χώρες εκτός Κίνας. Ο αγώνας για να σταματήσει συνεχίζεται.    

Πηγή: The Mirror

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο