Η κόρη του Clint Eastwood και η μεγάλη προσφορά της στα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Alison Eastwood είναι γνωστή για δυο πράγματα. Το ένα είναι ο πατέρας της, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Clint Eastwood. Το άλλο έχει να κάνει με μια μεγάλη αγάπη της που δεν είναι άλλη από τα ζώα. Η 45χρονη έχει αφιερώσει εδώ και πολλά χρόνια τη ζωή της ώστε να σώσει όσα περισσότερα μπορεί. Και το έχει καταφέρει.

Η αρχή έγινε το 2012 όταν η Alison δημιούργησε την οργάνωση Eastwood Ranch Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει σκοπό το να βρίσκει προσωρινές φιλοξενίες ή μόνιμο σπίτι σε ζωάκια που πρόκειται να ευθανατωθούν στα λεγόμενα high kill shelters της Αμερικής. Τα καταφύγια αυτά μαζεύουν αδέσποτα τα οποία, αν δεν υιοθετηθούν σε ένα χρονικό διάστημα, τα οδηγούν σε ευθανασία.

Αλλά οι εθελοντές της Eastwood Ranch Foundation δεν κάνουν μόνο αυτό. Παράλληλα με τη δράση τους έχουν ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου πάνω σε αυτό το θέμα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη στείρωση και τον εμβολιασμό ενός ζώου. Επίσης επισκέπτονται σχολεία και ενημερώνουν τους μαθητές για τις δράσεις τους καλώντας τους να συμμετάσχουν και εκείνοι σε αυτές.

Η Alison Eastwood όμως δεν έμεινε μόνο ούτε και σε αυτό. Προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα λανσάροντας πριν από 10 μήνες το FosterFurkids, μια διαφορετική και μοναδική στο είδος της διαδικτυακή πλατφόρμα όπου καταφύγια από όλες τις πολιτείες της Αμερικής παρουσιάζουν τα ζώα που έχουν και που αναζητούν ένα foster home (σπίτι φιλοξενίας). Έτσι ακόμα και αν κάποιος δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα ζωάκι, να του δίνεται η δυνατότητα να το φιλοξενήσει σώζοντάς το από την ευθανασία μέχρι να βρει μόνιμο σπίτι. Με άλλα λόγια η συγκεκριμένη σελίδα είναι μια γέφυρα ανάμεσα στα ζώο που έχει ανάγκη και σε αυτούς που θα το σώσουν.

Ιδιαίτερα περήφανη για αυτό το δημιούργημά της η Eastwood θα πει στη διαδικτυακή σελίδα “This Dogs Life”: “Δημιουργήσαμε με μεγάλη χαρά την πλατφόρμα αυτή όπου τα ζώα μπορούν να βρουν τον άνθρωπό τους και το αντίθετο. Όποια φιλοζωική, καταφύγια ή κάποια ανάλογη οργάνωση θέλει να λάβει μέρος, θα πρέπει να γραφτεί στην πλατφόρμα μας. Έτσι θα μπορεί να παρουσιάζει τα ζώα που ψάχνουν foster home. Με άλλα λόγια είναι μια βάση δεδομένων ή όπως αλλιώς το λέμε, ένα Match.com χωρίς το ρομάντζο”.

Ένας από τους μελλοντικούς της στόχους είναι να μπορέσει το FosterFuKids να έρθει σε επαφή με λιγότερο δημοφιλείς πολιτείες της Αμερικής. Η Eastwood θα πει: “Το να κάνεις δουλειά με το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη είναι εύκολο πράγμα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πλησιάσεις τον κόσμο που μένει πχ στην Αριζόνα ή στη Νότια Ντακότα και δεν έχει εξοικειωθεί με την έννοια της φιλοξενίας ενός αδέσποτου. Είναι σημαντικό ο κόσμος να πληροφορηθεί τι είναι το fostering και πώς λειτουργεί. Ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται και κατά πόσο ένα ζώο μπορεί να υπάρξει-έστω και προσωρινά- σε ένα περιβάλλον. Το σπίτι φιλοξενίας είναι κάτι σημαντικό για ένα ζώο καθώς είναι η μετάβασή του από το κλουβί ενός καταφυγίου στο σπίτι που θα ζήσει την υπόλοιπη ζωή του”.

Η Alison δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τα όσα έχει καταφέρει αυτό το μικρό χρονικό διάστημα και λέει: “Θεωρώ ότι το να φιλοξενήσεις προσωρινά ένα ζώο είναι κάτι υπέροχο και μοναδικό. Είναι το πρώτο βήμα στο να σωθεί. Για αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Σώζει ζωές”.

H Alison Eastwood γεννήθηκε στην Καλιφόρνια στις 22 Μαϊου 1972 και είναι μοντέλο, ηθοποιός και σχεδιάστρια μόδας. Γονείς της ο Clint Eastwood και η Maggie Johnson. Το 1999 παντρεύτηκε τον Αμερικανό ηθοποιό και σεναριογράφο Kirk Fox, με τον οποίο χώρισε το 2000. Το 2013 παντρεύτηκε το δεύτερο σύζυγό της, τον γλύπτη Stacy Poitras.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο