Κορωπί: Εθελοντές κατάφεραν και διέσωσαν μια αλεπού που είχε πέσει σε δεξαμενή νερού και πνιγόταν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ακόμα δύσκολη αλλά τελικά πετυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της Alma Libre AlmaLibreAnimalRescue, οι οποίοι διέσωσαν μια αλεπουδίτσα που είχε πέσει σε δεξαμενή νερού στην περιοχή Κορωπίου αποσπώντας το τμήμα από το καπάκι που σκέπαζε τη μια και μοναδική είσοδο σε αυτή.
Όπως αναφέρει η ομάδα κατά τις πρωινές ώρες ακούγονταν κάποιοι ήχοι μεν αλλά όχι γνώριμοι που να παραπέμπουν σε ζώο εντός αυτής.
Το βράδυ το παιδάκι που κάλεσε την ομάδα καθώς έπαιζε εκεί κοντά άκουσε κραυγή μέσα από τη δεξαμενή και ενημέρωσε τη μητέρα του. Εκείνη ανοίγοντας το καπάκι της δεξαμενής είδε την αλεπού να προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια με ό,τι δυνάμεις της είχαν απομείνει.
Άρχισε ένας αγώνας από τους οικείους προκειμένου να αδειάσει η δεξαμενή ανοίγοντας τρύπες με τρυπάνι στη βάση της και με κουβάδες από το επάνω σημείο να αδειάζουν συνεχώς τον μεγάλο όγκο νερού που υπήρχε μέσα σε αυτή. Ευτυχώς μετά από λίγη ώρα η στάθμη έπεσε αφήνοντας ολοένα το περιθώριο το ζώο να πατήσει στη βάση της προσπαθώντας να βρει σημείο να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια κλήθηκαν οι εθελοντές της Alma Libre, οι οποίοι αναφέρουν:
«Μία και μισή τη νύχτα και παρόλη την εξάντλησή μας λόγω των πυρκαγιών έφτασαν δυο εθελοντές μας στην περιοχή προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό της.
Γνωρίζοντας ότι το ζώο ήταν τρομαγμένο, πράγμα το οποίο το έκανε να αμύνεται σε κάθε κίνηση αντικειμένου που το πλησίαζε, η χρήση θηλιάς σε συνδυασμό με απόχη ήταν μονόδρομος.
Όντως με συντονισμένες κινήσεις και έχοντας το ζώο σε απόσταση 3 μέτρων σχεδόν από εμάς σε λίγα λεπτά ήταν σε ντρόπερ σαφώς εξαντλημένο και τρομαγμένο.
Ευτυχώς όλα είχαν αίσιο τέλος καθώς το μικρό ανέκτησε γρήγορα δυνάμεις τρώγοντας τα εδέσματα που του βάλαμε καθώς και νερό πόσιμο.
Όμως η πονηρή αλεπού όντας δυνατή κατά τη διάρκεια της νύχτας βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το ντρόπερ και να διαφύγει μέσα από αυτό.
Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της καθώς η οικογένειά της είναι εκεί τριγύρω και ήξερε πού να πάει. μια και δεν μιλάμε για ζώο μικρού μεγέθους, μεγαλωμένο και γνώριμο στους ανθρώπους εκεί.
Εθελοντές μας που συνέδραμαν στη διάσωση
Δημήτρης Γραμματικάκης
Βαγγέλης Σ.»
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι για άλλη μια φορά μπράβο στους εθελοντές της Alma Libre.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο