Κορωπί: Νεκρό βρέθηκε γαϊδουράκι καθώς πιάστηκε από το σχοινί που ήταν δεμένο- Το ζώο πάλευε να φύγει μέρες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα άθλιο περιστατικό στο Κορωπί με θέμα ένα γαϊδουράκι δημοσιεύει η Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι.

Τα ιπποειδή πρόκειται για τα πιο αδικημένα και βασανισμένα ζώα στη χώρα μας καθώς για τους περισσότερους είναι «εργαλεία» που τους κάνουν τη δουλειά. Όπως συμβαίνει και με τα κυνηγόσκυλα και τους κυνηγούς. Τα ζώα αυτά υποφέρουν στα χέρια του ανθρώπου και η Πολιτεία δεν κάνει απολύτως τίποτα, παρόλο που υπάρχουν νόμοι, για να τους διασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Το γαϊδουράκι για το οποίο μιλάει η Γαϊδουροχώρα είναι ένα τέτοιο περιστατικό της κακομεταχείρησής του από τον άνθρωπο. Και όμως πρόκειται για τόσο καλά και υπέροχα ζώα. Το γαϊδουράκι αυτό βρέθηκε νεκρό καθώς πιάστηκε στα σχοινιά που ήταν με εγκληματικό τρόπο και ανεύθυνα δεμένο. Ο άνθρωπος που το είχε άφαντος. Το ζώο πρέπει να πάλευε να ξεπιαστεί μέρες και στο τέλος κατέληξε.

Οι άνθρωποι της Γαϊδουροχώρας αναφέρουν για το περιστατικό:

«Κορωπί 2023!!!

Γαϊδουρίτσα που έχασε τη ζωή της από την ανθρώπινη βλακεία, ανευθυνότητα και εγκληματική αμέλεια. Ο ιδιοκήτης άφαντος! Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να του επιβληθούν οι ποινές που αντιστοιχούν στο «έγκλημα», καθώς και όλα τα έξοδα ταφής-αποτέφρωσης».

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο