Η Σχολή Μωραΐτη υιοθέτησε μια αδέσποτη σκυλίτσα και τη φροντίζουν τα παιδιά

από Μυρτώ Τζώρτζου
υιοθεσία

Εδώ και πολλά χρόνια οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές φιλόζωοι προσπαθούν να πείσουν για την ανάγκη να μπει στο σχολείο κάποιο μάθημα σχετικά με τα ζώα και το περιβάλλον. Μάταια. Κανείς από τους κυβερνώντες δεν θέλησε ποτέ να πάρει στα σοβαρά αυτή την πρόταση. Αντίθετα όλοι έκλειναν τα αυτιά σε θέματα των ζώων και δη των αδέσποτων, και του περιβάλλοντος.

Έτσι αυτό που γίνεται ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να αγαπήσουν τα ζώα και τη φύση και να κάνουν πράγματα για να τα προστατεύσουν είναι κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες Συλλόγων, καθηγητών και των ίδιων των μαθητών. Αλλά είναι ελάχιστες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η υιοθεσία μιας αδέσποτης σκυλίτσας από τη Σχολή Μωραΐτη. Η σκυλίτσα λέγεται Μαρίτσα και είναι το νέο μέλος του σχολείου.

Η Μαρίτσα, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του σχολείου, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη μαζί με τα κουτάβια της σε ένα δρόμο της Κερατέας πριν από 3 χρόνια. Έκτοτε, διέμενε σε καταφύγια και πανσιόν υπό τη φροντίδα της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ζω.Φι.Ψυ).

Είναι περίπου 5 ετών, κοινωνικότατη, φιλική, πλήρως εμβολιασμένη και λατρεύει τα παιδιά. Το σπιτάκι της βρίσκεται στο πίσω μέρος του Σχολείου αλλά συνήθως, όπως μαθαίνουμε, προτιμά να βρίσκεται στην είσοδο για να παίρνει αμέτρητα χάδια από τα παιδιά.

Η όμορφη σκυλίτσα βγαίνει μία μεγάλη βόλτα το πρωί με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών ή γονέων και κατά τη διάρκεια της ημέρας περπατά στους χώρους του Σχολείου. Συχνά μάλιστα ξεκουράζεται για λίγο και σε κάποια τάξη, ενώ το μεσημέρι αποσύρεται να ξεκουραστεί. Κυκλοφορεί κυρίως λυμένη. Έχει το κρεβατάκι της, το φαγάκι της και άπειρη αγάπη. Τι άλλο θέλει;

Η επιλογή της τροφής και των λιχουδιών της έχουν γίνει από τη Ζω.Φι.Ψυ. και της την παρέχουν συγκεκριμένα άτομα. Το κόστος της τροφής καλύπτεται από τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας της Σχολής Μωραΐτη (Φ.Ο.Σ.Μ.) κατόπιν πρωτοβουλίας των μαθητών και των μαθητριών που την απαρτίζουν ενώ τα ιατροφαρμακευτικά της έξοδα (αμπούλες, αποπαρασιτικά χάπια, εμβόλια κλπ.) καλύπτονται από το Σχολείο.

Το σχολείο αναφέρει για την υιοθεσία του ζώου:

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία το Υπουργείο Παιδείας μέριμνα: “Για την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας και της υπεύθυνης ιδιοκτησίας ζώου συντροφιάς σε νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με εκδηλώσεις, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια αντιμετώπισης και χειρισμού αδέσποτων ζώων και άλλα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα.” Με τη Μαρίτσα καλλιεργούμε την φιλοζωία εστιάζοντας στη βιωματική μάθηση. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα της, μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν αλλά και να μην κάνουν, πάντα κάτω από εποπτεία.»

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο!

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο