Νίκαια: Κατάφεραν και διέσωσαν τη γάτα που είχε εγκλωβιστεί σε περβάζι δευτέρου ορόφου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση

Μια πολύ δύσκολη διάσωση γάτας έκανε αυτές τις μέρες η εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Athens όταν κλήθηκε να την απεγκλωβίσει από απομονωμένη σε περβάζι δευτέρου ορόφου σε Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας.

Στο σημείο εσπευσμένα και εν όψει βροχόπτωσης μετέβη εθελοντής της ομάδας για έλεγχο της κατάστασης.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως αναφέρει η ομάδα, χρειάστηκε πρόσβαση στην ταράτσα, που ήταν εφικτή διότι, παρά την απογευματινή ώρα, το σχολείο ήταν ανοιχτό λόγω δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Το περίεργο σε αυτή την περίσταση ήταν ότι ο κατασκευαστής του κτιρίου δεν μερίμνησε για κάποιο απλό τρόπο πρόσβασης στην ταράτσα, όπως για παράδειγμα, ένα συνηθισμένο κλιμακοστάσιο. Έτσι για να φτάσει κάποιος στην ταράτσα από τον πρώτο όροφο έπρεπε με χρήση φορητής σκάλας να σκαρφαλώσει σε επιτοίχια μεταλλικά σκαλιά και να ανοίξει μία βαριά μεταλλική καταπακτή!

Η διάσωση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Η ομάδα αναφέρει:

«Έστω κι έτσι φτάσαμε στην ταράτσα όπου βρήκαμε το γάτο στο περβάζι να μας κοιτάζει με το βλέμμα της προσμονής. Ήταν άγνωστο πώς βρέθηκε εκεί, αν και είναι πιθανό να πήδηξε από γειτονικό δέντρο. Επιλέχθηκε η ασφαλής λύση της αυτόματης παγίδας, καθώς κάθε άλλος τρόπος ενείχε κίνδυνο πτώσης του ζώου.

Έτσι λοιπόν ετοιμάσαμε κατάλληλα αυτόματη παγίδα, που ντύσαμε και με κάλυμμα, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο ο γάτος να μην έμπαινε αμέσως μέσα με αποτέλεσμα να έπρεπε να περάσει το βράδυ μέσα στην παγίδα εν μέσω βροχόπτωσης. Αυτό λόγω του ότι εν τω μεταξύ θα έπρεπε να αποχωρήσουμε από το σημείο καθώς το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει.Έτσι ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Αποστόλη, διευθυντή του σχολείου, όπου του εκθέσαμε την κατάσταση και συμφώνησε να έρθει στο σημείο πρωινή ώρα της επόμενης ημέρας (Σάββατο, δηλαδή εκτός ωραρίου) προκειμένου να μας ανοίξει και να πάρουμε πίσω την παγίδα.

Για καλή τύχη όλων μας, ο γάτος ήταν πολύ πεινασμένος και έτσι η πείνα του για το μυρωδάτο πατέ, ως δόλωμα, τον οδήγησε στο εσωτερικό της παγίδας σε πολύ σύντομο διάστημα. Έτσι παγιδεύτηκε με ασφάλεια, ανασύρθηκε και παραδόθηκε στον κ. Παναγιώτη που θέλησε να τον αναλάβει στην συνέχεια ώστε να μην επιστρέψει στον δρόμο.

Εθελοντής μας που συμμετείχε: Alexis Mantzoros»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο