Κοζάνη: Ψάχνουμε άμεσα σπίτι ή φιλοξενία για το κουτάβι, τον Μαξ, που του έκοψαν ουρά, μουστάκια και προσπάθησαν να σκοτώσουν με φόλα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα σπιτάκι ψάχνει ο σκυλάκος της Νέας Χαραυγής στην Κοζάνη, ο αδεσποτάκος Μαξ, τον οποίο πριν από λίγες μέρες, στα τέλη Μαΐου, κάποιος προσπάθησε να σκοτώσει ρίχνοντάς του σε αυτόν και σε ένα άλλο, επίσης μικρό σκυλάκι, φόλα. Το άλλο ήταν η αδερφή του. Σε μία από τις πιο κάτω φωτογραφίες ο Μαξ κείτεται δίπλα στο νεκρό της σώμα. 

Η αδερφούλα του δεν τα κατάφερε. Πέθανε. Με μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων που έτρεξαν εκεί και κυρίως της Olga Marantou ο μικρός Μαξ των παρακάτω φωτογραφιών σώθηκε στο παρά πέντε. Μόλις 4 μηνών, και με κομμένη την ουρά και με καμένα τα μουστάκια του. Γιατί όλος αυτός ο πόνος;

Είχε πεθάνει και η μαμά τους επίσης από φόλα και τα υπόλοιπα αδερφάκια του από αρρώστιες και φόλες. Έχει βιώσει τον πόνο με το χειρότερο τρόπο. Στάθηκε όμως τυχερός.

Μέσα σε λίγες μέρες, με τη βοήθεια και την αγάπη των εθελοντών, ο Μαξ άρχισε να γίνεται ένα υπέροχο ζώο. Ένα ζώο που όμως έχει την ανάγκη ενός σπιτιού καθώς δεν γίνεται να ζήσει στο δρόμο. Δεν θα είναι ξανά τόσο τυχερός. 

Στοιχεία για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του: Ο μικρούλης είναι το πολύ 5 μηνών και υπολογίζεται να γίνει μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους σκυλάκι. Αν και έχει ζήσει άθλια μέχρι στιγμής, παραμένει χαρούμενος με τον άνθρωπο που τον φροντίζει και είναι εξοικειωμένος μαζί του.

Έχει αρχίσει να μαθαίνει να κάνει τις ανάγκες του στη βόλτα και με το λουρί περπατάει ήδη πολύ καλά. Τα πάει τέλεια με τις γατούλες, όπως θα δείτε, και συμβιώνει άριστα και με άλλα σκυλάκια. Σαν μωράκι είναι χαδιάρης αλλά θέλει και το χρόνο του με τον άνθρωπο και δικαιολογημένα καθώς και έχει ζήσει τα χειρότερα… Όμως εξακολουθεί να θέλει παρέα και συντροφιά. 

👉 Ο όμορφος Μαξ πρέπει να βρει σπίτι. Μην τον αφήσουμε να μεγαλώσει άλλο γιατί θα είναι πιο δύσκολο. Θα δοθεί με την προϋπόθεση στείρωσης στη κατάλληλη ηλικία, τοποθέτησης microchip στο όνομα του νέου κηδεμόνα και με όλα τα απαραίτητα συμβόλαια υιοθεσίας.

Εάν ενδιαφέρεστε για το υπέροχο αυτό πλάσμα, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο προφίλ εδώ 👉🏻 Agapi Tegopoulou | Facebook

Ο Μαξ σας περιμένει. 🧡 Επίσης αν θέλει κάποιος να τον φιλοξενήσει μέχρι να βρει σπίτι και αυτό θα ήταν κάτι υπέροχο🙏

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

ΒΙΝΤΕΟ

👁‍🗨Δείτε τον κούκλο Μαξ

👁‍🗨Οι βόλτες του Μαξ

👁‍🗨Το πιο υπάκουο σκυλάκι του κόσμου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο