Κοζάνη: Σε ευθανασία οδηγήθηκαν τα 4 από τα 8 ροτβάιλερ του 72χρονου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε ευθανασία οδηγήθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia.gr, τα τέσσερα από τα οχτώ ροτβάιλερ που βρίσκονταν στο σπίτι του 72χρονου, στο οποίο έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, το πεντάχρονο αγοράκι. Τα τέσσερα σκυλιά, όπως και τα υπόλοιπα, είχαν μεταφερθεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Κοζάνης. Τα δυο αρσενικά μεγαλόσωμα ροτβάιλερ που οδήγησαν στο θάνατο το αγοράκι θα παραμείνουν στο κυνοκομείο μέχρι, τουλάχιστον, τη διεξαγωγή της δίκης, καθώς θεωρούνται «στοιχεία» της υπόθεσης.

Για τα υπόλοιπα έξι ακολουθήθηκε η διαδικασία της υιοθεσίας, όπως προβλέπει ο νόμος, με το Δήμο Κοζάνης να καθιστά, τελικά, ιδιαίτερα αυστηρούς τους όρους για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι περιορίστηκαν σε έναν πολίτη, που επέμεινε για δυο από τα έξι ροτβάιλερ. Συνεπώς, θα του δοθούν τα δυο σκυλιά, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπουν οι αποφάσεις των αρμόδιων επιτροπών, θα έπρεπε να οδηγηθούν σε ευθανασία, όπερ και εγένετο στις αρχές της εβδομάδας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει αυτή η ενέργεια του Δημάρχου καθώς τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν είχαν συμμετάσχει στη δολοφονία του μικρού αγοριού. Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας είναι η ακόλουθη:
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη σημερινή απίστευτη είδηση.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης και η Αντιδήμαρχος σκότωσαν 4 από τα 8 ροτβάιλερ που κρατούσαν στο κυνοκομείο τους.
Που δεν συμμετείχαν καν στο θάνατο του μικρού παιδιού.
Για να μην τα παραδώσουν στο φιλοζωικό σωματείο.
Προτίμησαν να αφαιρέσουν ζωές από το να ρίξουν τον εγωισμό τους.
Κουρέλιασαν την ελληνική νομοθεσία.
Είναι αλήτες, κυνικοί, ανάλγητοι και ψεύτες.
Καταδικάστε τους οι πάντες.
Αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει έτσι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο