Βόλος: Γνωστό σουπερμάρκετ αφήνει τα αδεσποτάκια να δροσίζονται μέσα στον προθάλαμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Από την πρώτη στιγμή το petpet.news θεώρησε σημαντικό να προβάλλει κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα. Η αδέσποτη ζωή, όπως γνωρίζουμε, ενέχει αμέτρητους κινδύνους. Τα αδέσποτα τη μια μέρα ζουν, την άλλη εξαφανίζονται. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, έχουν μέσο όρο ζωής μόνο 2-3 χρόνια.

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν θέλουν τα αδέσποτα κοντά στο μαγαζί τους. Πόσο μάλιστα να τα έχουν και μέσα. Ο λόγος, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι ότι ενοχλούν τους πελάτες. Και δυστυχώς αυτό δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όλο και περισσότερα καταστήματα ανοίγουν τις πόρτες τους στα αδεσποτάκια, ειδικά το καλοκαίρι και το χειμώνα. Για να δροσιστούν και ζεσταθούν αντίστοιχα αλλά και να έχουν φροντίδα. Νερό και φαγητό. Να βρουν εκεί ένα καταφύγιο, κάτι πολύ σημαντικό για αυτά.

Οι μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ δεν φημίζονται ιδιαίτερα και για τη φιλοζωία τους. Εξαίρεση πάντα ο Σκλαβενίτης. Όμως πάντα υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις. Μια τέτοια είναι, όπως αναφέρει η Σκοτινιώτη Στεργιανή, και το κατάστημα Lidl της Νέας Ιωνίας Βόλου. Οι άνθρωποι του καταστήματος αφήνουν τα αδεσποτάκια στον προθάλαμο να κάτσουν και να δροσιστούν. Για να αποφύγουν αυτές τις μεγάλες ζέστες που κάνει εδώ και πολύ καιρό. Και εκείνα φυσικά δεν λένε όχι.

Μπράβο στο κατάστημα! Μικρές πράξεις αγάπης από εμάς, μεγάλες για τα ζώα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε και αυτά:

Καλλιθέα: Κατάστημα υποδημάτων μας δείχνει την τετράποδη μασκότ της (petpet.news)

Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε ένα όμορφο σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα – Petpet.news

Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news

Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news

Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news

Αγ. Ιωάννης Αθήνα: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτη γατούλα και εκείνη αράζει ανέμελη στη βιτρίνα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο