Κρατούμενοι από τρεις φυλακές φτιάχνουν εθελοντικά ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε μια σημαντική συνεργασία με ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό καθώς και φιλοζωικό χαρακτήρα προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και η Συμμαχία για την Ελλάδα.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, στόχος της συνεργασίας είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος για την εθελοντική εργασία κρατουμένων προκειμένου να κατασκευαστούν ξύλινα σπιτάκια για την προστασία αδέσποτων ζώων.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση των κρατουμένων, τη δημιουργική απασχόλησή τους, τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και την προετοιμασία για ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, συντονίζει το πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά σε τρία Καταστήματα Κράτησης, τα οποία διαθέτουν ξυλουργικά εργαστήρια, και συγκεκριμένα στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και στο Κ.Κ. Αλικαρνασσού, τα οποία μπορούν να κατασκευάσουν άμεσα 70 σκυλόσπιτα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, αυτή τη στιγμή, 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 15 κρατούμενοι, ενώ βασικός στόχος είναι η επέκτασή του σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο