Λάρισα: Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού διέσωσαν αδέσποτο σκυλάκι από τις πλημμύρες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού είναι πάντα δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη είτε είναι άνθρωπο είτε ζώα. Έτσι και στις καταστροφές που έγιναν σε πολλά μέρη της Ελλάδας ήταν εκεί παρόντες στην πρώτη γραμμή.

Εκτός από ανθρώπους οι άνθρωποι αυτοί με αίσθημα ευθύνης διασώσουν και πολλά ζώα. Όπως συνέβη και με τους εθελοντές- διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, το έσωσαν από τις πλημμύρες στην πόλη της Λάρισας.

Τη φωτογραφία ανέβασε η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ευχαριστώντας παράλληλα τον Ερυθρό Σταυρό για τις τόσες διασώσεις. Το σκυλάκι αυτό προσκομίστηκε αργά τη νύχτα, είναι το ΛΑΡ11 και μόλις 5 κιλά, καταγράφηκε, σημάνθηκε με microchip, έλαβε αποπαρασίτωση και δίνεται προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα.

Τα Pet City στηρίζουν τις φιλοζωικές οργανώσεις

Τα Pet City, με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς ενσυναίσθησης από τις επιπτώσεις που είχαν οι πλημμύρες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, αναλαμβάνει άμεσα δράση για τη μέγιστη στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

«Ανταποκρινόμαστε στην επείγουσα έκκληση βοήθειας τόσο από την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Μάρσας Δημοπούλου, όσο και από τις φιλοζωικές οργανώσεις των περιοχών που επλήγησαν και αποστέλλουμε τροφές και είδη πρώτης ανάγκης στις περιοχές της Λάρισας και των Τρικάλων για την ανακούφιση των ζώων που διαβιούν σε καταφύγια. Είναι στιγμές σαν αυτές που υπενθυμίζουν πως η δύναμη και η ενότητα της κοινωνίας μας σαν σύνολο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι απλά μια δράση αλληλεγγύης, αλλά μια εκδήλωση της βαθιάς σύνδεσης που νιώθουμε με κάθε περιοχή, κάτοικο και ζωάκι της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Μαρία καραγιωργα 11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 3:08 μμ

Το μπράβο δεν είναι τίποτα για αυτούς είναι ένα παράδειγμα μεγαλοσύνης της ψυχής που διαπιστώνει κανείς την ανθρωπιά πως να σας ευχαριστήσουμε για ό,τι κάνετε συγχαρητήρια και να είστε πάντα καλά να δίνεται τέτοια παραδείγματα σας ευχαριστούμε

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο