Λέμε όχι στο κυνήγι του ελαφιού της Ρόδου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λέμε ΟΧΙ στην πρόταση του κυνηγιού του ελαφιού,  έστω και ελεγχόμενου γιατί εκτός της λύσης της δολοφονίας του, υπάρχουν προτάσεις που θεωρούμε ακίνδυνες για το ελάφι της Ρόδου και που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα των αγροτών.Ο πληθυσμός του δεν δικαιολογεί τέτοιες σκέψεις, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς και με την παρουσία του στο κόκκινο βιβλίο, θεωρείται προστατευόμενο τρωτό είδος.
ΖΗΤΑΜΕ:
1. Από τον Δήμο Ρόδου να εφαρμόσει το νόμο για τα αδέσποτα κατσίκια. Μειώνουν σημαντικά την φέρουσα ικανότητα δασών και βοσκοτόπων, περιορίζοντας σημαντικά τους τόπους διαβίωσης των ελαφιών κι αναγκάζοντάς τα να καταφεύγουν στις καλλιέργειες.
2. Από τους βουλευτές του Νομού να ζητήσουν τον χαρακτηρισμό του ελαφιού σαν άγριο ζώο, με από κοινού συντονισμένες προσπάθειες κι όχι με τις κατά καιρούς μεμονωμένες επερωτήσεις ψηφοθηρίας. Είναι η κύρια προΰπόθεση για την αποζημίωση, που κι εμείς θέλουμε, από τον ΕΛΓΑ για πιστοποιημένες ζημιές από ελάφια.

3. Ενημέρωση των Ευρωβουλευτών ώστε να δρομολογηθεί η επιχορήγηση των αγροτών για κατάλληλες κι ακίνδυνες για το ελάφι περιφράξεις των αγρών τους.
4. Για όποια ενέργεια ή απόφαση να λαμβάνεται υπ’ όψη και το μέρος της κοινής γνώμης, που βλέπει το ελάφι σαν Σύμβολο του νησιού, σαν άγριο ζώο, ελληνική πολιτιστική κληρονομιά κι όχι σαν μάστιγα. Κίνηση πολιτών “Ο Πλατωνικός Έρωτας της Ρόδου.

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε

https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyleytes_N_Dodekanisoy_Perifereiarhi_N_Aigaioy_Ohi_sto_kynigi_toy_elafioy_tis_Rodoy/?rc=fb&pv=3&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-371155-Voyleytes_N_Dodekanisoy_Perifereiarhi_N_Aigaioy_Ohi_sto_kynigi_toy_elafioy_tis_Rodoy&utm_term=rHlhlb%2Bel

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο