Λιτόχωρο: Ο τριποδούλης Όσκαρ ζει δυστυχώς μόνιμα σε κλουβί- Ένα σπιτάκι για αυτόν;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν μιλάμε για αδέσποτα, συνήθως αναφερόμαστε στα ζώα που ζουν στους δρόμους και κάνουν απίστευτο αγώνα να επιβιώσουν. Όμως αδέσποτα είναι και τα ζώα των καταφυγίων, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Τα ζώα που μπήκαν μέσα σε ένα κλουβί και περιμένουν και αυτά μια παντοτινή αγκαλιά, ένα χάδι, μια γλυκιά κουβέντα. Περιμένουν με λαχτάρα να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και να βγουν από αυτό το κλουβί.

Στο κλουβί η ζωή δεν είναι ζωή αλλά φυλακή, ένας αργός θάνατος. Τα ζώα απλά περιμένουν να γεράσουν και να πεθάνουν. Χωρίς παιχνίδι, χωρίς πραγματική χαρά. Οι εθελοντές γνωρίζουν καλά την κατάσταση και κάνουν τεράστιο αγώνα να βρεθούν όσα περισσότερα σπίτια μπορούν για τα ζώα αυτά.

Από την άλλη πολλοί σκέφτονται ότι αφού αυτά είναι προστατευμένα και έχουν το φαγητό τους, δεν έχουν τόση ανάγκη όπως τα άλλα των δρόμων. Λάθος. Ποιος είπε ότι η ζωή στο παγωμένο και άχαρο κλουβί είναι καλύτερη από τη ζωή στους δρόμους.

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου-Ολύμπου «ο Περίτας κάνουν έκκληση για ένα υπέροχο πλάσμα που χάνει τη ζωή του μέσα στο κλουβί.

Πρόκειται για τον πανέμορφο Όσκαρ που βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ο Όσκαρ είναι άτυχος γιατί εκτός του έχασε από ατύχημα το ένα του ποδαράκι και είναι τρίποδος, ζει και πάνω από 4 χρόνια στο κλουβί. Οι εθελοντές τον βρήκαν τραυματισμένο και ήταν αδύνατον να τον επανεντάξουν.

Ο Όσκαρ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον υιοθεσίας. Ίσως γιατί είναι τρίποδος, ίσως γιατί είναι 40 κιλά. Αδικία όμως δεν είναι να καταδικάζουμε έτσι ένα ζωάκι;

Ο Όσκαρ είναι 5 με 6 ετών πλέον και περιμένει. Περιμένει αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που όλοι αξίζουν σε αυτή τη ζωή. Πόσο μάλλον ένα πλάσμα που έπεσε θύμα ανθρώπινης αγριότητας. Ο υπέροχος αυτός σκύλος τρελαίνεται για χάδια και αγκαλιές. Και έχει ατελείωτη αγάπη να δώσει. Θα τον αφήσουμε να ζει και να γεράσει σε ένα κλουβί; Δεν αξίζει και αυτός μια ζεστή γωνιά και ένα μαλακό κρεβατάκι;

Αν κάποιος θέλει να δώσει στον Όσκαρ μια δεύτερη ευκαιρία και να ανοίξει τις πόρτες του σπιτιού του σε αυτόν, ας μην το σκεφτεί πολύ. Ας μιλήσει με τους ανθρώπους της φιλοζωικής «Ο Περίτας» που θέλουν να τον δουν να φεύγει κάποια στιγμή από το κλουβί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο