Ρόδος: Αθωώθηκε ο κτηνοτρόφος που έδενε με σύρμα ένα ξύλο στο στόμα των κατσικιών του για να μη βυζαίνουν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αθώος κρίθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη ο κτηνοτρόφος από τη Ρόδο, ο οποίος κακοποιούσε με βάρβαρο τρόπο τα κατσικάκια του για να μην μπορούν να βυζαίνουν τη μητέρα τους. Απίστευτο μεν, αληθινό δε.

Μπορεί το παστούρωμα να είναι συνηθισμένη τακτική-αν και παράνομη, σύμφωνα με το νόμο, εδώ  και δεκαετίες κυρίως στα νησιά μας- υπάρχουν όμως και άλλοι φριχτοί τρόποι που χρησιμοποιούν πολλοί κτηνοτρόφοι για να «ελέγχουν», όπως λένε, τα ζώα τους. Φαντασία να έχεις.

Ο λόγος για τον κτηνοτρόφο από τη Ρόδο που αναφέραμε, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να δέσει με σύρμα ένα ξύλο στο στόμα των κατσικιών του ώστε να μην μπορούν να θηλάζουν τη μητέρα τους! .

Βέβαια όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και τη συγκεκριμένη πράξη ο κτηνοτρόφος την έκανε απλά για να αρμέγει ο ίδιος την κατσίκα του και να πουλάει το γάλα.

Την πρωτοφανή κακοποίηση εντόπισε φιλόζωος, ο οποίος κινητοποίησε τα τοπικά σωματεία με ανάρτηση που έκανε στο facebook. Στη συνέχεια έγινε από την ομάδα Liber Life Rhodes καταγγελία στην Αστυνομία με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος να συλληφθεί.

Τελικά κρίθηκε αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο