Λύκοι περιφέρονται ουρλιάζοντας στο Παρίσι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν βρεθείτε κάποια στιγμή στο Παρίσι και κάνετε βόλτες στα προάστια, μπορεί να είστε τυχεροί και να συναντήσετε κάποιον λύκο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αστείο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (myrto1@hotmail.com)

Σύμφωνα με μαρτυρίες κόσμου αλλά και ειδικών πάνω στη μελέτη του συγκεκριμένου ζώου, κάποιοι λύκοι έκαναν τον τελευταίο καιρό την εμφάνισή τους στα διαμερίσματα του Παρισιού, όπως του Yvelines και του Essonne. Εκτός από κάποιους κατοίκους που τους είδαν και τους άκουσαν να ουρλιάζουν, οι ειδικοί μελέτησαν και διάφορες πατημασιές με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό.

Μην βιαστείτε όμως να πανικοβληθείτε γιατί σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα Manoel Atman οι λύκοι τρώνε μόνο τετράποδα ζώα και δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους.

Για αιώνες οι λύκοι ζούσαν στις Γαλλικές Άλπεις αλλά το κυνήγι τους τους έφερε στα όρια της εξαφάνισης το 1930. Τις επόμενες δεκαετίες θεωρήθηκαν ως είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύτηκαν, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει ο πληθυσμός τους και εξαπλωθούν σε όλη τη Γαλλία.

Ο Manole Atman μιλώντας στο διαδικτυακό “The Local” είπε: “Πριν μερικούς μήνες εντοπίστηκε ένα ζευγάρι λύκων ενώ πριν από λίγο καιρό είδαν ένα λύκο μόνο του. Οι περιοχές είναι οι Essonne και Yvelines, νότια και δυτικά της πόλης. Τα ζώα αυτά τρώνε τετράποδα ζώα. Εμείς περπατάμε στα δυο πόδια οπότε δεν κινδυνεύουμε γιατί δεν ενδιαφέρονται για εμάς. Οι συγκεκριμένοι λύκοι ήρθαν από την Ιταλία και είναι μικρότεροι από τους κανονικούς. Είναι περίπου 25 κιλά.”

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο