Μαθητές Γυμνασίου έφτιαξαν ξύλινα ημερολόγια για το μπαζάρ του φιλοζωικού σωματείου “Διογένης”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο πλαίσιο του μαθήματος των καλλιτεχνικών, οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αχαρνών με την υποστήριξη της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του σχολείου τους κας Μαριλένας Ψαρούλη έφτιαξαν 8 ξύλινα ημερολόγια – καδράκια, τα οποία προσέφεραν στο φιλοζωικό σωματείο Ολυμπιακού Χωριού «Διογένης» προκειμένου να πωληθούν στο εορταστικό παζάρι Jingle Spells όπου συμμετέχει στο Άλσος Κηφισιάς και να εξασφαλιστούν έσοδα για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αχαρνών εκτός από την έμμεση αυτή οικονομική βοήθεια του σχολείου προς το φιλοζωικό σωματείο, η πρωτοβουλία είχε ως στόχο την εξωστρέφεια και τη σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των εννοιών της κοινωνικής προσφοράς, της εθελοντικής εργασίας και της φιλοζωίας στη συνείδηση των μαθητών.

«Συγχαρητήρια σε όλους! Ευχόμαστε ο κόσμος να στηρίξει το φιλοζωικό σωματείο με τις αγορές του και ελπίζουμε να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και άλλα σχολεία προς τα φιλοζωικά σωματεία των περιοχών τους» καταλήγει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αχαρνών.

Για αυτή την αξιέπαινη και συγκινητική πράξη τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στην καθηγήτριά τους κα Μαριλένα Ψαρούλη.

Θυμίζουμε ότι το εορταστικό παζάρι Jingle Spells στο Άλσος Κηφισιάς θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2017.

Πηγή:  https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο