Μαθητές σχολείου πηγαίνουν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα στο καταφύγιο του ΚΑΖ με τροφές και φάρμακα

από Μυρτώ Τζώρτζου
καταφύγιο

Οι εικόνες παιδιών που έχουν αγκαλιά ζωάκια μας θυμίζουν ότι τα πάντα είναι θέμα εκπαίδευσης. Και όταν εκπαιδεύσεις έναν άνθρωπο, όταν τον κάνεις να νιώθει ευαίσθητος και με ενσυναίσθηση στα προβλήματα των άλλων, είτε αυτοί είναι δίποδοι είτε τεράποδοι, τότε αυτό είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση.

Φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί φωνάζουν χρόνια τώρα να μπει στα σχολεία ένα μάθημα φιλοζωίας, οικολογίας, περιβάλλοντος. Κανείς δεν έχει δείξει την παραμικρή θέληση να κάνει κάτι τέτοιο. Και όμως θα άλλαζε εντελώς τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα ζώα και το περιβάλλον. Και κατ’επέκταση και στους ανθρώπους γύρω μας.

Ο λόγος για αυτά μια ανάρτηση του KAZ Shelter For Stray Animals – Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων | Facebook, η οποία πραγματικά μας δίνει χαρά και μας κάνει να νιώθουμε αισιόδοξοι. Ότι ίσως οι μελλοντικές γενιές να είναι καλύτερες, ότι ίσως κάτι αλλάξει. Έστω και λίγο.

Κάθε χρόνο, όπως μαθαίνουμε, από τους εθελοντές του ΚΑΖ τα παιδιά ενός σχολείου του https://protipo-athinon.edu.gr/ρωτούν το καταφύγιο τι χρειάζεται, ποιες είναι οι ανάγκες του και πηγαίνουν να προσφέρουν. Μαζεύουν φάρμακα και τροφές, τα πιο βασικά, και επισκέπτονται τα σκυλάκια του καταφυγίου. Και φυσικά δεν θέλουν μόνο να τους δώσουν αυτά αλλά και πολλές πολλές αγκαλιές και χάδια. Και τα σκυλάκια χαίρονται πολύ φυσικά και κουνούν χαρούμενα τις ουρές τους.

Μπράβο σε αυτό το σχολείο, στα παιδιά και τους δασκάλους του, για την πραγματικά υπέροχη πράξη που δεν κάνει καλό μόνο στα ζώα αλλά και στα ίδια τα παιδιά.

Η ανάρτηση του ΚΑΖ:

«Αυτό που συμβαίνει με το συγκεκριμένο σχολείο είναι πολύ συγκινητικό και απόλυτα ενδεικτικό της ποιότητάς του.
Κάθε χρόνο, χωρίς καμιά υπενθύμιση από μέρους μας, ρωτούν τι ακριβώς χρειαζόμαστε, συγκεντρώνουν φάρμακα και τροφές για τα ζώα μας, μπαίνουν στα σχολικά και ανεβαίνουν στα κατσάβραχα για να μας τα παραδώσουν οι ίδιοι, με σεβασμό, αξιοπρέπεια κι αγάπη. Ειλικρινά, δεν έχουμε λόγια.
Σας ευχαριστούμε πάρα, μα πάρα, πολύ.
Φτιάχνετε ωραίους ανθρώπους.
Ένα ιδιαίτερο θερμό ευχαριστώ στη γλυκιά κυρία Ο. Μπούρα.
Να είστε καλά!»
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο