Ταϊλάνδη: Εθελοντής μαγείρεψε 100 χριστουγεννιάτικα γεύματα στα αδέσποτα σκυλάκια που φροντίζει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ταϊλάνδη αδέσποτα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για 100 αδέσποτα ετοιμάζει ένας Ιρλανδός φιλόζωος εθελοντής, ο Niall Harbison, στη μακρινή Ταϊλάνδη. Τι περιλαμβάνει η γιορτή; Μαγειρεμένα εύγεστα γεύματα και ένα δωράκι στο καθένα σκυλάκι. Η φωτογραφία μάλιστα που μαγειρεύει έχει γίνει viral.

Για να τα φτιάξει όλα αυτά φυσικά χρειάστηκαν αμέτρητες ώρες προετοιμασίας καθώς ξυπνούσε στις 4 και 30 το πρωί και ξεκινούσε να φιάχνει φαγητό.

Ο ίδιος θα πει: «Ξυπνούσα 4 και 30 το πρωί γιατί ήθελα να τους φτιάξω τα καλύτερα γεύματα της ζωής τους. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο μου έστειλαν και παιχνίδια να τους δώσω. Τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά δεν έχουν ξαναδεί παιχνίδι. Τα σκυλιά αυτά έχουν μια δύσκολη ζωή».

Οι αντιδράσεις του κόσμου στην ενέργεια αυτή ήταν πολύ θετικές καθώς του έδιναν πολλά μπράβο όχι μόνο για αυτό αλλά και τη δουλειά που κάνει με τα αδέσποτα στην Ταϊλάνδη καθώς σε αυτά έχει αφιερώσει τη ζωή του.

Ένας χρήστης βλέποντας την ανάρτησή του θα γράψει:«Ξέρω ότι τα φάρμακα, οι κτηνίατροι και το καθημερινό καλό και σωστό φαγητό είναι αυτά που έχουν ανάγκη, τα πιο βασικά, όμως νομίζω ότι κάποιες φορές χρειάζονται και μια λιχουδιά για να νιώσουν ωραία και να ευχαριστηθούν. Νομίζω ότι αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.»

Ο 42χρονος Harbison έχει ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του καθώς ζούσε μια πολυτελή ζωή στην Ιρλανδία και ήταν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στο χώρο των μίντια (είχε sites). Πριν από 4 όμως χρόνια παράτησε τα πάντα και πήγε να ζήσει στην Ταϊλάνδη με ένα και μόνο σκοπό, να σώσει όσα περισσότερα αδέσποτα ζώα μπορέσει. Και έχει κάνει μέχρι τώρα σπουδαία δουλειά. Δύο πράγματα των τράβηξαν εκεί, τα εκατομμύρια ζώα στους δρόμους, για τα οποία δεν νοιαζόταν κανείς και ο καιρός. Ο ίδιος θα πει: «Αμέτρητα ζώα περιφέρονται στους δρόμους. Οι άνθρωποι τα αγαπάνε αλλά πέρα από λίγο φαγητό δεν κάνουν κάτι άλλο. Δεν υπάρχει περίθαλψη και δεν στειρώνουν.»

Ο ίδιος πιστεύει ότι ο χώρος των μίντια δεν ήταν για αυτόν και ο σκοπός του τώρα είναι να βοηθήσει τα αδέσποτα εκεί. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε και την αποστολή του με το όνομα «10,000 dogs». Αυτό σημαίνει ότι έχει σκοπό και πρόγραμμα να φροντίσει, με φαγητό, νερό και περίθαλψη, μέσα σε ένα μήνα 10 χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά. Και να τους δώσει μια καλύτερη ζωή.

Και ενώ κάνει τα πάντα για να σώσει τα ζώα, γνωρίζει καλά ότι κάποια δεν θα μπορέσουν να σωθούν. «Γνωρίζω πόσα πολλά πεινάνε ή πόσα υποφέρουν και αυτό είναι για εμένα πολύ σκληρό», θα πει.

Ταϊλάνδη αδέσποτα

Niall Harbison on Twitter: “Today was a home cooked Christmas dinner and a gift for each of the stray street dogs I look after here in Thailand. Hopefully a day they will never forget 🥰🙏 https://t.co/kwgfYNveAj” / Twitter

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο