Δείτε ένα σκυλοπαράδεισο φτιαγμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες που πηγαίνουν να κάνουν παρέα με τους σκύλους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πόσο υπέροχο θα ήταν να υπήρχε ένα μέρος όπου να μπορούν άτομα με ειδικές ανάγκες να πηγαίνουν και να κάνουν παρέα με σκυλάκια; Να παίζουν μαζί τους, να τα αγκαλιάζουν και ταυτόχρονα να μαθαίνουν και νέα πράγματα;

Πόσο πιο ωραία και ευχάριστη θα γινόταν η ζωή αυτών των ανθρώπων αν υπήρχε ένα τέτοιο μέρος. Και όμως υπάρχει. Ένας τέτοιος παράδεισος υπάρχει στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτόν τον παράδεισο, τον σκυλοπαράδεισο να πούμε καλύτερα, τον έχει δημιουργήσει μια οργάνωση, η Pathways to Independence Pathways to Independence of Central Ohio | Facebook. Εδώ τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα σαν σκυλιά θεραπείας. Κάνουν παρέα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τους προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη και μαζί μαθαίνουν κάποιες δεξιότητες.

Στο μέρος αυτό έρχονται καθημερινά 80 άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, ηλικίας 18 μέχρι 65 ετών. Και εκτός από τα παραπάνω μαθαίνουν κάτι πολύ σημαντικό: την ομαδική δουλειά, τη συνεργασία και τη φιλία με τον άλλον.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δασκάλα Stephanie Sanzo ξεκίνησε να φέρνει το σκυλάκι της, την Karma, στη δουλειά. Είδε πώς αντέδρασαν τα παιδιά και ενθουσιάστηκε. Μετά από μια κουβέντα που είχε με τη βοηθό της Megan Ramage σκέφτηκε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ζουν καλά και να κάνουν πράγματα που τους βοηθούν και τους ευχαριστούν. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες γιατί να στερούνται πράγματα;

Έτσι ξεκίνησαν το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pathways to Independence in Central Ohio, οποίος βρίσκεται στο Columbus του Οχάιο. Διδάσκουν με τη βοήθεια των υπέροχων σκύλων ένα νέο τρόπο ζωής ώστε οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες πραγματικά να μη στερούνται τίποτα. Και αυτό είναι ποολύ σημαντικό και για τιυς ίδιους αλλά και για τους ανθρώπου

Η 59χρονη Ramage θα πει: «Είναι ένα ευχάριστο μέρος όπου μπορεί να έρθει κάποιος, να πάρει και να δώσει αγάπη και να περάσει καλά. Κάθε μέρα γίνεται κάτι καινούργιο, κάθε μέρα υπάρχει χαρά. »

«Τα πάντα εδώ είναι μάθημα ζωής. Δεν καθόμαστε κάτω και κάνουμε απλά ένα μάθημα. Οτιδήποτε γίνεται είναι συγκεκριμένο και ο σκοπός του είναι να βοηθήσει κάποιον στο μέλλον. Θέλουμε αυτός που έρχεται να μαθαίνει πράγματα και να τα κάνει στη ζωή του. Αυτός είναι ο σκοπός», θα πει η Sanzo.

Πηγή: People.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο