Ζευγάρι που ήταν σε ταξίδι στο Μαρόκο θα μείνει 6 μήνες εκεί μέχρι να καταφέρει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο κουταβάκι

από Μυρτώ Τζώρτζου
κουταβάκι

Ένα ζευγάρι, η 29χρονη Alex Hunter και ο 30χρονος Doug Oldrey, αποφάσισαν κάτι τολμηρό. Να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους στη Μεγάλη Βρετανία και με ένα τροχόσπιτο Vauxhall Agila να ταξιδέψουν σε 40 χώρες σε όλον τον κόσμο μαζεύοντας χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε τον Ιούλιο που μας πέρασε και όλα πήγαιναν καλά. Μέχρι που έφτασαν στο Μαρόκο.

Φτάνοντας λοιπόν στο Μαρόκο και εκεί που οδηγούσαν, ξαφνικά είδαν ένα μικρό πανέμορφο λευκό κουταβάκι να τρέχει μπροστά από το αυτοκίνητο, που παραλίγο να το χτυπήσει. Το αξιολάτρευτο σκυλάκι, το οποίο ήταν αδέσποτο, έκλεψε αμέσως τις καρδιές τους και αποφάσισαν να το υιοθετήσουν. Το κουταβάκι ήταν θηλυκό και το ονόμασαν Tagha. Χωρίς τη μητέρα του και χωρίς προστασία, δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει. Και αποφάσισαν να μη φύγουν από το Μαρόκο μέχρι να το πάρουν μαζί τους.

Όμως για να ετοιμαστεί η υιοθεσία του ώστε να το βγάλουν από το Μαρόκο χρειάζονται εκτός από 6 μήνες παραμονής εκεί και αρκετά χρήματα, περίπου 3 χιλιάδες λίρες. Έχουν αποφασίσει να μείνουν εκεί μέχρι να γίνουν τα χαρτιά του και οι απαραίτητες εξετάσεις. Το μικρό το έχουν στην κυριολεξία λατρέψει. Και έτσι ξεκίνησαν έναν διαδικτυακό έρανο να μαζέψουν τα χρήματα αυτά.

Η Alex αναφέρεται στη νέα της ζωή λέγοντας: «Το να είσαι σε ένα αυτοκίνητο είναι σίγουρα λιγότερο ακριβό όσον αφορά το ενοίκιο ενός σπιτιού. Έχουμε συμβιβαστεί με το γεγονός ότι πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αντέξουμε οικονομικά ένα σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις τρέχουσες τιμές και την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας. Έχουμε πλέον αποδεχτεί τη ζωή στο αυτοκίνητο».

Το να ζεις σε ένα μικρό αυτοκίνητο δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, αλλά η εμπειρία έχει διδάξει πολλά στο ζευγάρι.

«Κάναμε πολλά σύντομα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο που μας βοήθησαν να καταλάβουμε τι κάναμε και τι δεν χρειαζόμασταν. Έχουμε διαπιστώσει ότι η ζωή στο αυτοκίνητο μας προσφέρει ελευθερία. Έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο απλά μπορούμε να ζήσουμε, με λιγότερα υπάρχοντα και λιγότερη ανάγκη για αυτά. Αποκλειστήκαμε στο Μαρόκο για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία υιοθεσίας για το νεότερο μέλος της οικογένειάς μας – την Tagha, το Μαροκινό κουταβάκι. Και όσο για τη διαμονή στο αυτοκίνητο, δεν μπορούμε να εκφράσουμε πόσο μας άρεσε να ζούμε εδώ μέσα τελευταίους μήνες. Μάθαμε τόσα πολλά για τον εαυτό μας και ο ένας για τον άλλον και συναντήσαμε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους.»

Φωτογραφίες: mediadrumimages/sheilatheagila

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο