Μέγαρα: Είναι καλύτερα η σκυλίτσα που βρέθηκε να περιφέρεται τυφλή από καυστικό υγρό

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση σκύλου
Το σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η Πίκλα. Η Πίκλα βρέθηκε τυφλή στους Άγιους Θεοδώρους να τριγυρνάει μόνη της σε αυτή την άθλια κατάσταση. Το ζώο υπέφερε αλλά κανείς δεν θέλησε να το βοηθήσει.
Ο Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse | Mégara και οι εθελοντές του δεν μπορούσαν να την αφήσουν έτσι. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιβίωνε έτσι. Μόλις πληροφορήθηκαν το περιστατικό ανέλαβαν το ζώο, το οποίο έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί σε κτηνίατρο.
Η σκυλίτσα, η οποία είναι πάνω από 11 ετών, ήρθε σε αυτά τα χάλια, όπως φαίνεται, από καυστικό υγρό. Τα ματάκια της έχουν χαθεί, με μια μικρή ελπίδα το ένα κάπως να σωθεί. Η μύτη της και αυτή καμένη. Με δυσκολία αναπνέει.
Και έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας για να σωθεί. Οι εξετάσεις της ήταν ευτυχώς καλές καθώς δεν νοσεί από κάτι σοβαρό.
Η Πίκλα, όπως αναφέρει η εθελόντρια του Αδέσποτου Παλμού, Μαρία Αρκομάνη, είναι ένα υπέροχο πλάσμα, φιλικό και γεμάτο ευγνωμοσύνη. Θέλει να ζήσει και θα γίνει ό,τι χρειαστεί για αυτό. Πολλοί μίλησαν για ευθανασία αλλά αν το ζώο δεν υποφέρει, κάτι που θα πουν οι γιατροί, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.
Ο Αδέσποτος Παλμός ευχαριστεί όλον τον κόσμο που στάθηκε δίπλα της από την πρώτη στιγμή και βοήθησε ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Και αναφέρει:
«Η Πίκλα μας σας στέλνει την αγάπη της!!!Πήραμε τα φαρμακάκια μας, φάγαμε μπόλικο φαγητάκι, κάναμε καθαρισμούς στα ματάκια μας και τώρα η σκυλίτσα απολαμβάνει τον Σασμό με αγκαλίτσες!!!!!!!!!
Πραγματικά είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας.
Εντύπωση μας κάνει που δεν κάνει τίποτα στην πάνα της και περιμένει να βγει έξω στο κήπο. Είναι επίσης μαγικό πως λειτουργούν οι αισθήσεις της, αφού ή με τη μυρωδιά ή με τη φωνή έρχεται.
Ίσως τελικά να είναι πιο μεγάλη από 11 χρόνων!!!! Τρελαίνεται για χάδια και η γλωσσούλα της δεν σταματάει να μας γλείφει από ευγνωμοσύνη!!!!!
Σας αγαπάμε τόσο που την αγκαλιάσατε και τη στηρίξατε !!!! Είστε οι άγγελοί μας …
Η Πίκλα και εμείς σας στέλνουμε την αγάπη μας ….Όσα ευχαριστούμε και να πούμε είναι τόσο λίγο …
Με εκτίμηση: Η ομάδα Αδέσποτος Παλμός- Stray PulseAnimal Rescue Team»
Και εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για αυτό το άτυχο πλάσμα και να της δοθεί μια δευτερη ευκαιρία στη ζωή, κάτι που το αξίζει, και με το παραπάνω.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο