Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε άνδρα στη Θεσσαλονίκη που σκότωσε με λοστό αδέσποτο σκύλο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ βρίσκεται ένας κάτοικος χωριού του Δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη καθώς το περασμένο καλοκαίρι χτύπησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο στο κοτέτσι του, όταν, όπως είπε, το ζώο του επιτέθηκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο άντρας ισχυρίστηκε ότι το ζώο επιχείρησε να εισβάλει στο κοτέτσι για να φάει τις κότες του και όταν επιχείρησε να το διώξει, το σκυλί έδειξε επιθετικότητα και για αυτό άρπαξε έναν σιδηρολοστό με τον οποίο κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στο τετράποδο.

Μάλιστα επισήμανε ότι στο σημείο βρισκόταν με τα δύο του ανήλικα παιδιά και φοβήθηκε από την επιθετική αντίδραση του ζώου, γεγονός που τον οδήγησε στο να σκοτώσει τον σκύλο. Ο μεταβατικός δήμαρχος Λαγκαδά και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τζανής, τόνισε ότι ο άνδρας προέβη στη συγκεκριμένη πράξη «καθαρά για να αμυνθεί», ενώ η εθελόντρια της φιλοζωικής οργάνωσης «Νοιάζομαι» Εύη Καλαϊτζίδου είπε πως «μπορούσε να πετάξει ένα ξεροκόμματο για να το ταΐσει, το ζώο πεινούσε».

Ο κατηγορούμενος για τη θανάτωση σκύλου, κάτοικος Λαγκαδά, καλείται να πληρώσει το παραπάνω ποσό, χωρίς όμως, όπως λέει, να έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Εκτός του προστίμου στο δράστη, ασκήθηκε ποινική δίωξη και θα κληθεί να απολογηθεί στη δικαιοσύνη.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο