Μέλισσα Ξάνθης: Σκότωσαν με φόλα τον Ασπρούλη, ένα φιλικό σκυλάκο που ήταν πολύ άρρωστος και τον είχαν κάνει καλά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πριν από λίγους μήνες ένα όνειρο, ας το πούμε, έτσι των ανθρώπων που ασχολούνται με τα αδέσποτα και κάνουν πράγματα για αυτά ήταν να αλλάξει ο νόμος για την κακοποίησή τους και να γίνει κακούργημα. Έγινε, μετά από πολλούς αγώνες. Αποτέλεσμα; Μηδέν.

Ίσως είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που συνεχώς φτιάχνουμε νόμους και μένουν στα χαρτιά. Φταίνε αυτοί που κυβερνούν; Φταίμε εμείς; Φταίμε και οι δύο. Πάντα φυσικά το κράτος έχει περισσότερες ευθύνες. Ψηφίζουμε ανθρώπους, που πληρώνονται από εμάς, για να κάνουν κάτι. Το οποίο δεν κάνουν. Ή κάνουν ύστερα από απίστευτη πίεση από εμάς.

Τι θέλουμε να πούμε. Γίνεται μια κακοποίηση. Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να κάνει έρευνα. Όχι ήρθα, είδα και απήλθα. Έρευνα. Κάνει; Κάποιες φορές. Τις περισσότερες τους καλούμε και δεν έρχονται. Ή μένουν μόνο στην καταγραφή. Και τέλος.

Μετά την αστυνομία έρχεται και η σειρά μας. Κλειστά τα στόματα. Δεν μιλάει κανείς. Στις μικρές περιοχές γνωρίζουν αλλά…μόκο, που θα λέγαμε. Ωχαδερφισμός. Πού να μπλέκω τώρα…

Και μένουν οι φιλοζωικές που, εκτός των άλλων, πρέπει να κάνουν και τον ντετέκτιβ. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Ε, δεν γίνονται. Εδώ είναι αυτό που λέμε ατομική ευθύνη. Μιλήστε. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Ο λόγος για όλα αυτά είναι το περιστατικό με τις φόλες στο χωριό Μέλισσα, στα Άβδηρα Ξάνθης. Ένα ακόμα περιστατικό με φόλες, για να το πούμε όπως έχει. Μια χώρα ατελείωτο νεκροταφείο από τις φόλες. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Το συμβάν έκαναν γνωστό οι εθελοντές του Συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος | Facebook.

Το περιστατικό αφορά ένα ήσυχο αδεσποτάκι που ζούσε εκεί. Τον γλυκό Ασπρούλη. Που πολλοί τον αγαπούσαν και τον φρόντιζαν. Με πονεμένη ιστορία καθώς είχε βρεθεί από την εθελόντρια εκεί Μαρία πολύ άρρωστος. Οι άνθρωποι του Ζωοφιλικού Συλλόγου τον είχαν αναλάβει και έκαναν μεγάλες προσπάθειες να τον κάνουν καλά. Και όταν γύρισε στο δρόμο, τον φρόντιζε μια γυναίκα, η Ειρήνη.

Ο Ασπρούλης δεν ζει πια. Έφυγε για άλλους κόσμους. Ελπίζουμε καλύτερους. Κάποιος απάνθρωπος συμπολίτης μας φρόντισε να τον σκοτώσει με φόλα. Έτσι απλά. Αποφάσισε και την έριξε, αγνοώντας νόμους και τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν. Στο μέρος αυτό πέθαναν και άλλα αδεσποτάκια από τις φόλες.

Όσο και να προσπαθούν οι άνθρωποι των φιλοζωικών, αν ο κόσμος δεν μιλήσει, δεν καταγγείλει, δεν ευαισθητοποιηθεί, δεν υπάρχει ελπίδα. Όσοι νόμοι και να γίνουν. Θα κάθονται στο συρτάρι.

Οι εθελοντές του Συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος | Facebook έχουν δύσκολο έργο. Τι να πρωτοκάνουν. Αν θέλετε, κάντε κλικ στη σελίδα τους. Θα δείτε τα ζώα που έχουν σώσει, τα ζώα που έχουν ανάγκη για βοήθεια. Και βοηθήστε τους όπως μπορείτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να βοηθήσει κάποιος.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com  ή  myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο