Μέθανα: Στη φιλοζωική βρίσκεται πλέον το γέρικο γαϊδουράκι που όλη του τη ζωή την έζησε φορτωμένο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τα πιο αδικημένα και ταλαιπωρημένα ζώα δεν είναι άλλα από τα ιπποειδή.  Σε όλη τους τη ζωή υπηρετούν τον άνθρωπο «δουλεύοντας» στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Ένα γαϊδουράκι δεν είναι ποτέ κατοικίδιο, δεν είναι ποτέ για αγκαλιές και χάδια, δεν είναι ποτέ για να ξαπλώσει σε ένα αναπαυτικό κρεβάτι. Φορτωμένο νύχτα μέρα αμέτρητα κιλά είναι υποχρεωμένο, σύμφωνα με τον άνθρωπο, να κάνει αυτό που θέλει εκείνος. Να μεταφέρει στην πλάτη του είτε ανθρώπους είτε εμπορεύματα είτε μπάζα. Χωρίς σταματημό. Σε όλη του τη ζωή. Δεν υπάρχουν αργίες για αυτό το πλάσμα ούτε διαλείμματα λόγω αρρώστιας ή γηρατειών. Τα ιπποειδή πεθαίνουν στην κυριολεξία πάνω στη δουλειά. Και όσων τα πόδια δεν βαστάνε πλέον, αυτά εγκαταλείπονται στα βουνά ή πετιούνται στους γκρεμούς για να πεθάνουν μια ώρα νωρίτερα, χωρίς τροφή φυσικά και χωρίς νερό.
Για ένα τέτοιο ζώο, ένα γαϊδουράκι, κάνουν λόγο οι εθελοντές του Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, οι οποίοι το έσωσαν από βέβαιο και άσχημο θάνατο. Το ζώο περιφερόταν μόνο του στα Μέθανα μήνες, καθώς αυτός που το είχε ήταν ηλικιωμένος και ανήμπορος στο κρεβάτι.
Ο γαϊδαράκος, σε μεγάλη ηλικία και αυτός, είχε μείνει μόνος του χωρίς καμιά ουσιαστικά προστασία, χωρίς καμιά φροντίδα. Στάθηκε όμως τυχερός γιατί τον ανέλαβε η φιλοζωική που τον οδήγησε στο σταύλο που έχει ώστε να ζήσει με αξιοπρέπεια τα χρόνια που του απέμειναν. Τα χρόνια από μια ζωή που την πέρασε κάνοντας αυτό και μόνο: κουβαλώντας ανθρώπους και αντικείμενα χωρίς σταματημό.
Δείτε την ανάρτηση του Συλλόγου:
«Έφτασε μόλις χθες στο στάβλο μας! Ο γαϊδαράκος αυτός εδώ και μήνες περιφερόταν στα Μέθανα, καθώς ο άνθρωπός του σε βαθιά γεράματα βρέθηκε ανήμπορος στο κρεβάτι. Ηλικιωμένος και ο γαϊδαράκος έκλαιγε όταν τον φορτώναμε αποχαιρετώντας μια ολόκληρη ζωή στο χωριό. Σκληρή ζωή μας είπαν οι γείτονες, με πολύ κουβάλημα. Φτάνοντας στο στάβλο μας κι αντικρίζοντας τα άλλα γαϊδουράκια ηρέμησε και άρχισε να νιώθει ασφάλεια. Τώρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Χρειάζεται σωστή φροντίδα που επί χρόνια δεν είχε, οι οπλές του είναι παραμορφωμένες, ενώ τα δόντια δεν βοηθούν να μασήσει. Θα χρειαστεί εξονυχισμό και οδοντιατρική φροντίδα από εξειδικευμένους επαγγελματίες και ειδικές τροφές που να μπορεί να μασήσει με ευκολία. Θέλουμε να του προσφέρουμε τη ζωή που του αξίζει στα γεράματά του με ασφάλεια κι αγάπη.
Για το περιστατικό συνεργάστηκαν η Γαϊδουροχώρα – Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, που συντόνισε όλη τη διαδικασία και η Animal Action Greece, που ζήτησαν τη βοήθειά μας για να βρεθεί άμεση λύση.
Επίσης σημαντικότατη η βοήθεια του ΑΤ Μεθάνων που μεσολάβησε για όλα τα διαδικαστικά με εκπληκτική ταχύτητα.
Για Δωρεές:
Τράπεζα Πειραιώς 6313-138258-866 Iban:GR5101713130006313138258866
SWIFT-BIC PIRBGRAA
Paypal: animalarcadiacare@gmail.com
Δικαιούχος: Πολιτιστικός Φιλοζωϊκός Σύλλογος Τρίπολης»

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Πατέρακη Στεφάνια 29 Μαΐου, 2023 - 9:46 μμ

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν και οι γέροι άνθρωποι πάνε στο γεροκομειο

Reply
Pavlidou 1 Ιουνίου, 2023 - 11:54 πμ

Krima yia ta zoa pou ekmetalevonde meriki annthropi. Poli lipitero@

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο