Μικρομάνη Μεσσηνίας: Κατάφεραν και έπιασαν το γατάκι που είχε ένα σφηνωμένο πλαστικό μπουκάλι στο κεφάλι

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση-γάτα

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Μικρομάνη Μεσσήνης για το γατάκι που περιφερόταν με σφηνωμένο πλαστικό μπουκάλι στο κεφάλι και δεν μπορούσαν να το πιάσουν. Οι άνθρωποι του Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας ενημερώνουν ότι τελικά το ζώο πιάστηκε και του έβγαλαν το πλαστικό μπουκάλι από το κεφάλι του.

Οι εθελοντές αναφέρουν ότι μαζί με εκπαιδευτή κατάφεραν να πιάσουν τη γατούλα και να την απελευθερώσουν από το μαρτύριό της. Όμως δυστυχώς δεν την εγκλώβισαν στην παγίδα καθώς το σημείο που την πέτυχαν ήταν μακριά από το σημείο που κυκλοφορούσε συνήθως και είχε στηθεί ο εξοπλισμός.

Το ζώο έφυγε τρέχοντας αλλά τουλάχιστον είναι καλά και θα μπορεί να φάει και να πιει νερό.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμάτας αναφέρει: 

«Επόμενος στόχος μας να μπει στην παγίδα και να μεταφερθεί σε κτηνίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις και στείρωση ώστε να βρει ένα σπίτι.

Μετά από επικοινωνία τόσων ημερών των εθελοντών με τους κατοίκους του χωριού μάθαμε πως το συγκεκριμένο γατάκι ήταν πολύ φιλικό και εξημερωμένο και το έπαιρναν όλοι αγκαλιά. Είτε η πείνα και η φρίκη του εγκλωβισμού το έκαναν να αντιδρά έτσι, είτε κάποιος “άνθρωπος” που εμπιστεύτηκε της έκανε αυτό το αποτρόπαιο πράγμα και δεν εμπιστεύεται κανέναν πια…»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο