Μωρό γατάκι βρέθηκε στις φωτιές στην Ανθούσα: Αν τα καταφέρει, θα το ήθελε κάποιος;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένας νεκρός άνθρωπος, αμέτρητα νεκρά ζώα, τραυματισμένοι άνθρωποι, αμέτρητα και πάλι τραυματισμένα ζώα, καμένα σπίτια και ατελείωτη στάχτη. Αυτός είναι ο πρώτος – πρόχειρος απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Νταού Πεντέλης και κατάκαψε το Ντράφι, τη Διώνη, την Παλλήνη, την Ανθούσα και την Παλαιά Πεντέλη. Η περιβαλλοντική καταστροφή ανυπολόγιστη.

Τα ζώα και πάλι τα μεγάλα θύματα. Κάποια κατάφεραν να σωθούν. Αυτά ήταν τα τυχερά. Κάποια άλλα δεν κατάφεραν και πέθαναν με μαρτυρικό τρόπο. Κάποια άλλα δίνουν αγώνα να κρατηθούν στη ζωή. Όπως το γατάκι στις φωτογραφίες.

Το μικρούλι βρέθηκε στις φωτιές της Ανθούσας. Αφυδατωμένο, με πυρετό, με πηγμένο αίμα στο στόμα και δυσκολία στην αναπνοή. Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο μετά από αγώνα εθελόντριας να το πιάσει. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όλοι προσευχόμαστε να τα καταφέρει.

Αν τα καταφέρει, τουλάχιστον να μη γυρίσει στο δρόμο. Θα είναι ένας τυχερός survivor, έτοιμος για το καλύτερο-και μόνο σπίτι. Αν θέλει κάποιος να το υιοθετήσει ας στείλει μήνυμα στην εθελόντρια 👉🏻 Akrivi Lefkaditi

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Ελένη 24 Ιουλίου, 2022 - 10:06 μμ

Ενδιαφέρομαι για την γατούλα Κλειώ θα ήθελα να μάθω περισσότερα!!!!! Ευχαριστώ

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 30 Ιουλίου, 2022 - 9:34 μμ

Σας έχω στείλει μήνυμα. Πάντως αν θέλετε, μέσα στο κείμενο υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο