Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν και 10 χρόνια για τη θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ατάραχος ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε την πρόεδρο να του ανακοινώνει πως η τιμωρία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη τόσο για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς (ισόβια) όσο και για τη θανάτωση της σκυλίτσας τους Ρόξυ (10 χρόνια). Σε αυτά προστίθενται οι ποινές 1 έτους και 3 ετών αντίστοιχα για τις ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αθανάσιος Χαρμάνης, σε δήλωσή του, σύμφωνα με το newsit, έκανε λόγο για ιστορική δίκη, προσθέτοντας πως η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών. Ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ακόμη πως το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επί 37 ημέρες. «Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθές» είπε ο κ. Χαρμάνης και σημείωσε ότι για έξι λεπτά και πλέον στα χέρια του κατηγορούμενου ψυχορραγούσε η γυναίκα της ζωής του, όπως έλεγε ο πιλότος. Κατά τον συνήγορο τα κρίσιμα λεπτά του εγκλήματος προέκυψαν πως ήταν περισσότερα από πέντε.

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, είπε: «Το μόνο σίγουρο για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός της γυναίκας του. Θεωρώ πως είναι μια ποινή που προβλεπόταν και λόγω των συνθηκών ήταν αναμενόμενη». Η Σοφία Βλαχιώτη, επίσης συνήγορος υπεράσπισης, τόνισε: «Κάναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά».

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών ότι ο 33χρονος πιλότος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,
θανάτωση ζώου,
ψευδή καταγγελία και
ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μη ληφθεί υπ’ όψιν η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η δημοσιογράφος του MEGA, Άννα Κανδύλη, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα 20 χρόνια θα μπορεί να αποφυλακιστεί.

Σήμερα είναι 33 ετών, οπότε στα 53 του χρόνια θα μπορεί να βρίσκεται εκτός φυλακής.

 

Διαβάστε και αυτά:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ένας χρόνος από τη δολοφονία της Καρολάιν και της σκυλίτσας Ρόξυ (petpet.news)

Συνεχίζει να μας δουλεύει κανονικά: Ο σύζυγος-φονιάς της Καρολάιν και της σκυλίτσας τους ταΐζει γατιά στη φυλακή – Petpet.news

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δύο από τις γατούλες της Καρολάιν ψάχνουν σπίτι- Οι άλλες υιοθετήθηκαν – Petpet.news

Η πρώην αδέσποτη Ρόξυ, η σκυλίτσα που κρέμασε ο σύζυγος- δολοφόνος της Καρολάιν – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο