Νέα Φιλαδέλφεια: Ένα σπίτι φιλοξενίας για τον παππούλη Φιόγκο; Δεν θα αντέξει χειμώνα στο καταφύγιο

από Μυρτώ Τζώρτζου
σκύλος καταφύγιο

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να πέφτουν αισθητά κάνοντας σε πολλά μέρη της Ελλάδας το κρύο τσουχτερό.

Τα αδεσποτάκια ετοιμάζονται να περάσουν έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα, με κρύο, παγωμένο αέρα, βροχές και χιόνια. Οι εθελοντές κάνουν τα πάντα ώστε να τα προστατέψουν. Ένα χάρτινο κουτάκι με μια κουβέρτα μέσα, ένα παλιό ζεστό χαλί, οι άνθρωποι που τα νοιάζονται ετοιμάζουν όπως μπορούν τα ζώα που θα μείνουν έξω να βρουν κάτι να προστατευτούν.

Έξω υπάρχουν γέρικα, άρρωστα, μωρά. Αυτά έχουν την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ αυτήν την εποχή, την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου.

Όταν όμως λέμε αδεσποτάκια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα ζώα των κυνοκομείων. Και αυτά είναι αδέσποτα. Και αυτά έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη φροντίδα. Και αυτά κρυώνουν στο κλουβί του καταφυγίου. Συνήθως δεν τα σκεφτόμαστε αλλά είναι λάθος. Και αυτό γιατί ακόμα και αν οι εθελοντές τα φροντίζουν, το καταφύγιο είναι καταφύγιο.

Ο λόγος για αυτά μια έκκληση των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι ζητούν να βρεθεί ένα σπιτάκι φιλοξενίας για τον γερούλη Φιόγκο. Όπως λένε οι ίδιοι ο Φιόγκος ήταν τόσο πολύ αφρόντιστος και βρώμικος που μόνο μετά το κούρεμα του κατάλαβαν τι είδους σκυλάκι ήταν.

Ο Φιόγκος είναι γεράκος. Δεν ακούει καλά, περπατάει αργά και έχει όλα τα χαρακτηριστικά της τρίτης ηλικίας. Δεν μπορεί να μείνει στο καταφύγιο. Θα είναι τόσο δύσκολο για αυτόν. Δεν θα αντέξει στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Ο Φιόγκος χρειάζεται φροντίδα σε σπιτική θαλπωρή και επίσης ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς ζωηρά κατοικίδια.

Οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν έκκληση να βρεθεί μια φιλοξενία για αυτό το ταλαιπωρημένο πλασματάκι. Να είναι στη ζέστη και όχι σε ένα παγωμένο κλουβί.  Να βγάλει το χειμώνα.

Αν κάποιος θέλει να φιλοξενήσει τον Φιόγκο, ας επικοινωνήσει με 👉Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Φιόγκος περιμένει να πάει κάπου ζεστά και λόγω της υγείας του να είναι κοντά στους ανθρώπους του καταφυγίου.

σκυλάκισκυλάκι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο