Ινδία: Βάζουν στα αδέσποτα κολάρα που φωσφορίζουν για να τα βλέπουν οι οδηγοί τις νύχτες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Ινδία είναι μια από τις χώρες με τεράστιο πληθυσμό αδέσποτων ζώων, τα οποία κυκλοφορούν, συχνά, σε άθλια κατάσταση στους δρόμους. Τα ατυχήματα συνεχή καθώς τα βράδια οι σκοτεινοί δρόμοι δεν φωτίζονται με επάρκεια. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς εδώ συμβαίνει και εκεί. Αμέτρητα ζώα χτυπημένα από αυτοκίνητα.

Η φιλοζωική και περιβαλλοντική οργάνωση Planet for Plants and Animals (PPA) σκέφτηκε κάτι έξυπνο για να προστατεύσει και τα ζώα από τα ατυχήματα, που συχνά είναι θανατηφόρα, αλλά και τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Είναι κάτι που το κάνουν και στις σκανδιναβικές χώρες με τους ταράνδους. Μαζί με τους μαθητές του κολλεγίου Mithibai College θα βάλουν σε πάνω από 2 χιλιάδες αδεσποτάκια στη Μουμπάι περιλαίμια που φωσφορίζουν. Έτσι ώστε οι οδηγοί τις νύχτες να τα ξεχωρίζουν, να τα εντοπίζουν και να μην τα χτυπάνε. Τα αδέσποτα που ζουν σε δρόμους υψηλής ταχύτητας είναι πρώτα σε προτεραιότητα. Σκοπός τους είναι να βάλουν σε όλες τις πόλεις της χώρας τους.

«Τα φωτιζόμενα, αντανακλαστικά κολάρα, όπως τα λένε, είναι πολύ αποτελεσματικά και αποτρέπουν τα ατυχήματα. Θέλουμε να το κάνουμε σε όλες τις πόλεις σιγά σιγά», θα πει η ιδρύτρια της οργάνωσης Saakshi Teckchandani.

Αυτή θα ήταν μια καλή ιδέα και για εμάς εδώ αν αναλογιστούμε πόσα ζώα βλέπουμε καθημερινά σκοτωμένα στους ελληνικούς δρόμους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

reflective collar

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο