Νέα Σμύρνη: Απεγκλώβισαν άρρωστη γατούλα που παγιδεύτηκε σε φρεάτιο υπονόμου

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι διασώσεις της εθελοντικής ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue είναι καθημερινές. Και σε μια μέρα μάλιστα μπορεί να χρειαστεί να κάνουν πάνω από μία.
Τα ζώα που διασώζουν είναι μεταξύ ζωής και θανάτου και η επιβίωσή τους μετράει μέρες ή στις περισσότερες περιπτώσεις ώρες.
Μια από αυτές ήταν και η πρόσφατη που έκαναν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όταν η ομάδα κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό ενήλικης γάτας που έπεσε και παγιδεύτηκε μέσα σε φρεάτιο υπονόμου. Το άτυχο ζώο έκλαιγε συνέχεια.
Στο σημείο μετέβησαν δυο εθελοντές. Η απεγκλώβιση ήταν πολύ δύσκολη καθώς εν τω μεταξύ ένα αυτοκίνητο είχε παρκάρει ακριβώς πάνω από τις σχάρες του φρεατίου.
Όπως ο ίδιοι αναφέρουν στην ανάρτησή τους, παρά τη συνδρομή τροχαίας, κατέστη αδύνατο να εντοπιστεί ο οδηγός, καθώς από τις πινακίδες το όχημα έβγαινε καταχωρημένο σε όνομα εταιρείας χωρίς λοιπά στοιχεία.
Με πολλή όμως προσπάθεια, υπομονή και σωστούς χειρισμούς κατέστη εφικτό, ακόμα και με αυτόν το μικρό χώρο που είχαν διαθέσιμο για να δουλέψουν, να σκάψουν αρκετά περιφερειακά της σχάρας ώστε να ξεσφηνώσει το καπάκι και να μπορέσουν να το σηκώσουν και έπειτα να μετακινήσουν.
Στη συνέχεια τοποθέτησαν παγίδα με δόλωμα υψηλής έλξης. Η γατούλα όμως δεν ήταν καλά και δεν είχε καμία διάθεση και όρεξη για τροφή. Συνέχισε όμως να κλαίει με ένα ξεψυχισμένο κλάμα.
Οι εθελοντές επέμειναν γιατί δεν τους ενδιέφερε απλώς να τη βγάλουν έξω αλλά να την πιάσουν με ασφάλεια ώστε να πάει σε κτηνίατρο.
Τελικά άφησαν χώρο στη γατούλα ώστε να κάνει άλμα και να βγει μόνη της, Έπειτα σε επίπεδη επιφάνεια παγιδεύτηκε με χρήση ντρόπερ.
Οι εθελοντές ευχαριστούν την κ. Ανθούσα και τη φίλη της από την περιοχή που πήγαν να τους βοηθήσουν και έπειτα παρέλαβαν και τη γατούλα για μεταφορά της στον κτηνίατρο.
Εθελοντές  που συμμετείχαν: Elen Konte, Alexis Mantzoros

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο