Πέλλα: Το παράτησαν σε άσχημη κατάσταση στο δρόμο- Εθελοντές το έπιασαν, το φρόντισαν και του βρήκαν σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αίσιο τέλος, όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών-Δημου Πελλας, είχε η περιπέτεια ενός μικρόσωμου σκυλιού που βρέθηκε παρατημένο, σε όχι καλή κατάσταση, στην Πέλλα, στα φανάρια, στον περιφερειακό.
Ήταν πριν από λίγες μέρες όταν αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες ενός σκύλου, ο οποίος φαινόταν παρατημένος στο δρόμο. Το ζώο πήγαινε πέρα δώθε στο δρόμο σαν χαμένο, γεγονός που έδειχνε ότι πρόκειται για πρόσφατη εγκατάλειψη. Όπου όμως και αν πήγαινε, επέστρεφε εκεί στα φανάρια και περίμενε. Πιθανόν περίμενε αυτούς που τον είχαν παρατήσει, κάτι που κάνουν τα σκυλιά.
Αμέσως έγινε έκκληση σε όποιον το δει πάλι, να το πιάσει και να το κρατήσει, μέχρι να αναλάβει ο Σύλλογος. Το σκυλάκι έπρεπε να φύγει άμεσα εκεί καθώς κινδύνευε, γιατί φαινόταν ότι δεν ήξερε από δρόμους. Και αυτά τα ζώα δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν.
Το πρόβλημα όμως ήταν ότι ήταν φοβικό και δύσκολα πιανόταν. Και πριν ακόμα πιαστεί, μόνο με τις φωτογραφίες, είχε βρεθεί και άνθρωπος να το υιοθετήσει.
Έτσι ξεκίνησε προσπάθεια. Την πρώτη φορά που οι εθελοντές πήγαν στο σημείο, δεν κατάφεραν να το πιάσουν. Του άφησαν σπιτάκι και τροφή.
Και ξαναπήγαν. Δεν ήταν εύκολο ούτε πάλι. Αλλά αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά. Μετά από κάποια ώρα και με συντονισμένες προσπάθειες, το σκυλάκι πιάστηκε. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.
Το σκυλάκι, όπως είπαμε, είχε ήδη βρει σπίτι πριν πιαστεί. Όσο ήταν ακόμα στο δρόμο. Σήμερα βρίσκεται πλέον στη νέα του οικογένεια. Σε ένα σπίτι που θα ζήσει προστατευμένο, χωρίς να κινδυνεύει από τίποτα. Και θα αγαπηθεί. Γιατί, όπως είδαμε, μέχρι τώρα μάλλον κανείς δεν το είχε αγαπήσει. Και είχε πεταχτεί σαν σκουπίδι στο δρόμο.

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Τζου 15 Δεκεμβρίου, 2021 - 2:54 μμ

Δε νομίζω ότι ήταν πρόσφατη η εγκαταλειψη με τόσο μαλλί και τόσο απεριποιητο

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο