Κωνσταντινούπολη: Αφήνουν τα αδέσποτα σκυλάκια λόγω καιρού να κοιμούνται μέσα στο Μετρό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Γνωρίζουμε την αγάπη των Τούρκων, ιδιαίτερα αυτών που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, για τις αδέσποτες γάτες. Οι αδέσποτες γάτες είναι κομμάτι της πόλης, που γράφεται ακόμα και σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Τις φροντίζουν, τους παρέχουν νερό και φαγητό. Και οι τουρίστες θεωρούν must μια φωτογραφία με μια αδέσποτη γάτα εκεί. Έχουμε δει και περιπτώσεις που ιμάμηδες έχουν ανοίξει το ναό τους για να βρουν μέσα στέγη αδέσποτα.
Όμως και τα σκυλάκια δεν τα αφήνουν έτσι. Ένα βίντεο που ανέβασε αυτές τις μέρες ο χρήστης @megapolistanbul έχει γίνει viral σε όλον τον κόσμο. Στο βίντεο αυτό φαίνονται αδέσποτα σκυλάκια να κοιμούνται μέσα στο χώρο του Μετρό της Κωνσταντινούπολης, πάνω στο χαλί. Χωρίς να ενοχλούν κανέναν. Να απολαμβάνουν τη ζεστασιά και την ηρεμία. Και ο κόσμος να περνάει κανονικά από δίπλα τους. Αν δείτε δε το βίντεο που ακολουθεί, θα παρατηρήσετε και ένα μαύρο σκύλο που βρίσκεται ξαπλωμένος στα σκαλιά, ( όχι στην κυλιόμενη σκάλα) που κατεβαίνουν στο Μετρό.
Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι στο δήμο Üsküdar. Ο δήμος επέτρεψε κάτι τέτοιο λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Τα σκυλάκια μάλιστα είναι τσιπαρισμένα και καταγεγραμμένα από το δήμο.
Ο κόσμος, βλέποντας το βιντεάκι, αντέδρασε πολύ θετικά στην ενέργεια αυτή γράφοντας ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να κάνουν όλες οι χώρες. Επίσης με τέτοιες πράξεις γίνεται κατανοητό ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη ανθρώπων και οικόσιτων ζώων στον ίδιο δημόσιο χώρο.
Απίστευτα πράγματα φυσικά για την Ελλάδα αυτά.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
👉🏻👀 Δείτε ΕΔΩ το βίντεο που έγινε viral
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Τουρκία: Το ωραιότερο δημοτικό καταφύγιο για γάτες που έχουμε δει (petpet.news)
Ιμάμης σε χωριό της Τουρκίας ανοίγει τις πόρτες του τζαμιού για να βρουν καταφύγιο το χειμώνα οι αδέσποτες γάτες – Petpet.news
Ένας δήμος στην Τουρκία έφτιαξε ένα πανέμορφο γατο-σπίτι με 64 δωμάτια για τις αδέσποτες γατούλες- Και εμείς ζηλεύουμε – Petpet.news
Έστησαν άγαλμα στον πιο διάσημο γάτο της Κωνσταντινούπολης – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο