Η φρίκη στη χωματερή Λουτρακίου συνεχίζεται και ο δήμαρχος κοιμάται ήσυχος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είκοσι περίπου μέρες μετά τη δημοσίευσή μας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή Λουτρακίου, όπου 150 περίπου ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες, στην κυριολεξία αργοπεθαίνουν, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Φυσικά και δεν ζούμε σε άλλη χώρα για να περιμένουμε ότι θα έκαναν κάτι, και δη εν μέσω καλοκαιριού, αλλά θα περιμέναμε τουλάχιστον από αυτούς έστω να τοποθετηθούν σοβαρά πάνω στο θέμα, ο κύριος Γκιώνης γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια αλλά αδιαφορεί παντελώς.

Αντίθετα προτίμησε να κρυφτεί πίσω από το δελτίο τύπου που δημοσίευσε, το οποίο στέλνει σε όλες τις ανάλογες περιστάσεις.

Τι έλεγε αυτό το δελτίο τύπου; Τα γνωστά. Ότι από το 2007 ο δήμος έχει σύμβαση με το ΔΗΚΕΠΑΖ, με κτηνιάτρους και τα σχετικά. Ωραία και καλά όλα αυτά. Κάτι για τη χωματερή;

Εμείς όσο και αν προσπαθήσαμε να καταλάβουμε σε ποιο σημείο αναφέρεται στη χωματερή και τις 150 ψυχές που ζουν μέσα δεν μπορέσαμε. Ο λόγος απλός. Γιατί δεν απάντησε καθόλου για τα ζώα αυτά, τα οποία μάλλον θεωρεί φαντάσματα.

Πριν από μερικές μέρες ένα από τα σκυλάκια, η Μπαλού, που ζούσαν εκεί μέσα βρέθηκε σκοτωμένο. Η αιτία άγνωστη. Κάποιος πιθανόν να τη χτύπησε στο κεφάλι. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, έπιασε και η χωματερή αυτές τις μέρες φωτιά. Και δυστυχώς δεν ήταν μόνο η Μπαλού νεκρή. Την ώρα που έπιασε φωτιά βρίσκονταν σε ένα μέρος τρεις σκυλίτσες που είχαν πρόσφατα γεννήσει. Οι εθελοντές βρήκαν 2 από αυτές να ψάχνουν τα μωρά τους στα αποκαϊδια.

Οι ελάχιστοι-μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού- εθελοντές που πηγαίνουν στη χωματερή έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα καθώς κανείς δεν τους στηρίζει. Σκέφτονται μάλιστα να τα παρατήσουν. Η χωματερή είναι τεράστια, τα ζώα αμέτρητα και τα περισσότερα από αυτά εκτός από άρρωστα είναι και ιδιαίτερα φοβικά. Απολύτως λογικό καθώς οι συνθήκες εκεί είναι απίστευτα δύσκολες και άθλιες για να ζήσει ένα ζώο.

Εμείς ξανακάνουμε έκκληση ώστε να βοηθήσει ο κόσμος με όποιον τρόπο μπορεί τους εθελοντές να μην τα παρατήσουν. Επισκεφτείτε τη σελίδα τους στο Facebook και ελάτε σε επαφή μαζί τους. Τα ζώα στην κυριολεξία πεθαίνουν. https://www.facebook.com/ethelontesxwmaterisLoutrakiou/

Κείμενο Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο