Νέο Πετρίτσι Σερρών: Πεινασμένη αλεπουδίτσα εμφανίστηκε σε σπίτι να ψάχνει φαγητό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όλο και περισσότερα είναι τα περιστατικά που ζώα της άγριας ζωής κατεβαίνουν κοντά στα σπίτια για να βρουν φαγητό και νερό. Τι να κάνουν άλλωστε; Έχουμε καταστρέψει το περιβάλλον και το σπίτι τους. Κάθε χρόνο μάλιστα οι δασικές εκτάσεις γίνονται όλο και πιο λίγες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ζώα να μη βρίσκουν τροφή και να περιπλανιούνται φτάνοντας στα χωριά και τις πόλεις. Με κίνδυνο φυσικά της ζωής τους. Και το έχουμε ξαναπεί. Ο μεγαλύτερος κίνδυνός τους είναι ο άνθρωπος.

Κάτι τέτοιο συνέβη και αυτές τις μέρες, όπως αναφέρει η εθελόντρια Ntina Mandraki, όταν μια ταλαιπωρημένη και εμφανώς πεινασμένη μικρή αλεπουδίτσα εθεάθη να ψάχνει φαγητό σε ένα σπίτι στο χωριό Νέο Πετρίτσι Σερρών του Δήμου Σιντικής.

Η γυναίκα που την είδε της έδωσε φαγητό. Η αλεπουδίτσα το πήρε και έφυγε. Το έφαγε και γύρισε πάλι πίσω στο σπίτι. Φυσικά πήρε και πάλι τη μερίδα της.

Τα ζώα αυτά είναι πραγματικά υπέροχα. Όμως καλό θα ήταν να μη συνηθίσουν στα κατοικημένα μέρη γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα θελήσουν να τους κάνουν κακό. Πολλοί εθελοντές οργανώνονται και πηγαίνουν στα δάση όπου ζει η άγρια ζωή και αφήνουν φαγητό και νερό ώστε τα ζώα αυτά να μπορούν να επιβιώσουν χωρίς να κατέβουν στα χωριά και τις πόλεις.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο