Ο Αρκουδάκος, πρώην αδεσποτάκι, ζει θλιμμένος σε πανσιόν και περιμένει- Ας του βρούμε ένα σπίτι να φύγει από εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ονομάζεται Αρκουδάκος και είναι ένας υπέροχος σκύλος. Η ιστορία του δε διαφέρει από τις ιστορίες των περισσότερων αδέσποτων ζώων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να την πούμε. Το κάθε αδέσποτο έχει δικαίωμα να σωθεί. Και οι άνθρωποι που παλεύουν για αυτό είναι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους.

Ο Αρκουδάκος περιφερόταν σαν αδέσποτος για αρκετό καιρό στην Αθήνα. Φοβικός και δύσκολος στο πλησίασμα. Πολλοί εθελοντές προσπάθησαν να τον πιάσουν για να τον φροντίσουν, κάτι που για πολύ καιρό στάθηκε αδύνατο λόγω του ότι από τη μία, όπως είπαμε, ήταν δύσκολο να πιαστεί και από την άλλη άλλαζε μέρος και στέκια. Τον εντόπιζαν συνέχεια και σε διαφορετικό μέρος καθώς περιπλανιόταν.    

Αλλά τελικά κάποιοι εθελοντές, που τον βρήκαν εγκλωβισμένο σε μια σκάλα, κατάφεραν και τον έπιασαν. Ο σκύλος μέσω του δήμου Νέας Ιωνίας στειρώθηκε, τσιπαρίστηκε, εμβολιάστηκε. Υπήρξε κάποιος που θα τον φιλοξενούσε, υπήρξαν κάποιοι που είχαν ενδιαφερθεί για αυτόν. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη-και ίσως σε αυτή τη φάση δεν έχει και σημασία- το ζώο επανεντάχθηκε. Και μάλιστα σε άλλο σημείο από αυτό που είχε πιαστεί.

Όμως ο σκύλος ξαναπιάστηκε και μεταφέρθηκε στην πανσιόν του κ. Κτενά, ο οποίος έχει σύμβαση με το δήμο, για φιλοξενία. Και ήδη βρίσκεται εκεί 2 μήνες.

Σύμφωνα με εθελοντές που τον έχουν επισκεφτεί, ο Αρκουδάκος, όπως άλλωστε είναι λογικό, νιώθει ότι έχει φυλακιστεί. Έχει χάσει βάρος, έχει μαραζώσει και είναι θλιμμένος. Για αυτό πρέπει να τον βγάλουμε από εκεί άμεσα. Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπαιδευτή κ. Γραμματικάκη που ήρθε σε επαφή με το σκύλο, το ζώο δεν είναι καθόλου επιθετικό αλλά λίγο φοβικό. Χρειάζεται ένα προστατευμένο χώρο, να νιώθει άνετα, για να γίνει η εκπαίδευσή του.

Είναι περίπου 6 ετών, 30 κιλά, υπέροχος χαρακτήρας, φιλικός και δεν δημιουργεί προβλήματα. Οι άνθρωποι που τον αγαπούν θέλουν να τον βγάλουν από το κλουβί. Να του βρουν μια φιλοξενία ή υιοθεσία ώστε να μπορέσει να τον “δουλέψει” ο εκπαιδευτής. Επειδή όμως έχει τάσεις φυγής, καλό θα ήταν να πάει σε έναν κήπο, μια αυλή που να υπάρχει τοίχος ώστε να μη φύγει.

Δυστυχώς πολύ συχνά, λόγω των αμέτρητων περιστατικών, ξεχνιούνται ζώα σε κτηνιατρεία και πανσιόν όπου λιώνουν καθημερινά περιμένοντας ένα σπίτι. Βοηθήστε να μη συμβεί το ίδιο και στον Αρκουδάκο. Δεν μπορεί να ζήσει έτσι. 

Τηλ. Επικοινωνίας 6972577607 Στέλλα Κοκοτζη (Πρόεδρος Φ.ΕΝ.Ι-Φιλοζωική Ένωση Νέας Ιωνίας)
6973219174-Ε.Π.Α.Φ.Η   και 6972254480!!
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

Χριστίνα Δαγοπουλου 3 Μαρτίου, 2021 - 3:32 μμ

Γυρίστε το εκει που ήταν, χίλιες φορές καλύτερα θα ειναι απο την φυλακή που ειναι μεσα κλεισμένος.
Αμαρτία.
Θα πεθάνει απο κατάθλιψη.

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 3 Μαρτίου, 2021 - 10:39 μμ

Ούτε η Φιλοζωική εκεί ούτε ο δήμος δεν θέλουν επανένταξη. Πρέπει να βρούμε σπίτι να τον πάρουμε από εκεί.

Reply
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΕΜΕΝΤΖΕΤΖΙΔΟΥ 7 Μαρτίου, 2021 - 3:57 μμ

Κι αν δεν βρεθεί σπίτι, θα παραμείνει για πόσο καιρό στο κλουβί?
Ούτε εγώ συμφωνώ στον υποχρεωτικό εγκλεισμό, και το λέω μετά λόγου γνώσης.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο