Βρέθηκε σκύλος δεμένος σε δέντρο και κοκκαλιασμένος στο Κρυονέρι Κορινθίας- Τον έσωσαν εθελοντές

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μία δυστυχώς κακοποίηση-εγκατάλειψη ζώου συνέβη αυτές τις μέρες. Αυτή τη φορά στο Κρυονέρι Κορινθίας, όπου οι εθελόντριες Anastasia A. Mentzelidis και Vera Potiri εντόπισαν ένα σκυλάκο, μπόξερ, εγκαταλειμμένο και δεμένο, σε άθλια κατάσταση, εξαθλιωμένο και αδύναμο, να τον έχουν δέσει σε ένα δέντρο ώστε να πεθάνει με βασανιστικό τρόπο. Δεν λέμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά. Συνέχεια γίνονται αυτά στη χώρα μας. Το οποίο βέβαια αποτελεί ένα βάναυσο τρόπο εγκατάλειψης και καταδίκης ενός ζώου σε βέβαιο θάνατο.

Οι δύο γυναίκες μαζί με τις έλενα νικόλλα και κατερινα νικολλα και σε συνεργασία με την Ιππολύτη Βάνα Φρα και την κυρία Ελένη από τη φιλοζωική του δήμου Συκεών, η οποία συνεργάζεται με φιλοζωικές της Κορινθίας, βοήθησαν το ζωάκι και το πήγαν για τον κτηνίατρο. Τον ονόμασαν Σκαρ.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Σκαρ είναι 6 με 8 ετών και 30 κιλά. Θα χρειαστεί όμως να πάρει 10 κιλά, γιατί, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι πολύ αδύνατος. Οι αιματολογικές του είναι καλές. Παίρνει αντιβίωση για τις πληγές του.

Το ζώο μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερό καθώς το βρήκαν στην κυριολεξία στο παρά πέντε. Τώρα, το ποιος το άφησε να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο, αν δεν μιλήσει κάποιος, δεν θα βρεθεί.

Για το σκυλάκο μπορείτε να μαθαίνετε από τη σελίδα των εθελοντών Σύλλογος αγάπης για τα ζώα “Βλάσσης”.

Και μην ξεχνάμε. Βοηθάμε τους εθελοντές για να σώζουν ζώα.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Δείτε τα βίντεο:

6) Facebook

(5) Facebook

(6) Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο