Αδεσποτάκι έχει αράξει στη σόμπα μέσα σε κατάστημα χαρτικών στην Καλλιθέα-Ψάχνουμε ένα μόνιμο σπιτάκι για αυτό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Την ώρα που κάποιοι πετάνε με τέτοιον καιρό αδέσποτα ζώα έξω από το χώρο που ζούσαν, στην παγωνιά και το χιόνι, κάποιοι άλλοι κάνουν τα πάντα για να τα φροντίσουν και να τα ζεστάνουν. Μιλάμε για τις δύο γάτες που πετάχτηκαν στην κυριολεξία αυτές τις μέρες έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ζούσαν μέσα, και για τους άλλους που τους ανάβουν και τη σόμπα για να ζεσταθούν.
Όπως κάνει η ιδιοκτήτρια καταστήματος χαρτικών στη Καλλιθέα, στη Σοφοκλέους, η οποία δίνει στέγη σε έναν αδέσποτο γατούλη, τον Φίφη. Ο όμορφος και τυχερός Φίφης αυτόν τον καιρό που κάνει κρύο αράζει σε ένα κουτί μπροστά στη σόμπα, μέσα στο κατάστημα, και ζεσταίνεται. Και, όπως έχουμε πει, τα μαγαζιά αυτά, που αγαπούν τα αδεσποτάκια και τα φροντίζουν, τα στηρίζουμε.
Ο γατούλης δεν βγαίνει στο δρόμο όταν κλείνει το μαγαζί αλλά μένει μέσα προστατευμένος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με κρεβάτι, φαγητό, νερό και άμμο. Ο Φίφης είναι εμβολιασμένος και στειρωμένος. Έχει υπέροχο χαρακτήρα και είναι πολύ γλυκός.
Η κυρία που τον έχει Christina Gkovesi προσπάθησε να τον υιοθετήσει παίρνοντάς τον σπίτι αλλά δυστυχώς ο δικός της γάτος δεν τον ήθελε καθόλου αντιδρώντας άσχημα.  Όμως βγαίνει έξω τη μέρα στο δρόμο και είναι επικίνδυνο. Όπως η ίδια αναφέρει τον εγκατέλειψαν πριν από ένα μήνα. Δυστυχώς όσο και να τον προσέχει, το πιο σίγουρο περιβάλλον είναι ένα σπίτι.
«Μακάρι να τον πάρει κάποιος γιατί είναι πολύ διαφορετικός σαν χαρακτήρας. Δεν το έχω ξαναδεί ούτε σε ζώο ούτε σε άνθρωπο. Δεν γρατζουνάει, δεν δαγκώνει, δεν επιτίθεται. Το πιο υπέροχο….αν του κόψεις κρέας σε 3 μερίδες, το ένα στο φέρνει να το φας εσύ και τα άλλα τα πηγαίνει στις άλλες γάτες!!! Υπέροχος και μοναδικός», θα αναφέρει η ίδια στην ανάρτησή της.
Όποιος θέλει να ανοίξει το σπίτι του για τον Φίφη ας στείλει μήνυμα στην κυρία που τον έχει.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο