Ο σκυλάκος αυτός πετάχθηκε στο δρόμο και έψαχνε σπίτι- Δεν τον πήρε κανείς-Σκοτώθηκε από αυτοκίνητο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα καθημερινά περιστατικά που γίνονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Και δείχνει τη μοίρα των αδέσποτων και τους ανθρώπους που αρνούνται να τα βοηθήσουν και να τα προστατέψουν. Όχι όλοι φυσικά. Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν τα πάντα για αυτά. Αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία είναι εντελώς αδιάφορη. Θεωρεί φυσικό ένα αδέσποτο να ζει και να πεθαίνει στο δρόμο με φριχτό τρόπο. Αλλά πάνω από όλα δεν έχουμε καταλάβει ότι για τα αδέσποτα υπεύθυνοι είμαστε εμείς.

Ο Ασπρούλης ήταν ένα πανέμορφο κοκονάκι, 1,5 ετών, που ζούσε στους δρόμους κάπου στη Βόρεια Ελλάδα. Τον είχαν παρατήσει. Δεν ήταν ούτε 10 κιλά πλασματάκι. Καθημερινά κινδύνευε από τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους. Κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να του βρουν σπίτι. Κανένας δεν άνοιξε την πόρτα του για αυτόν. Κανένας δεν λυπήθηκε που ένα τέτοιο σκυλάκι ήταν στο δρόμο.

Οι αγγελίες πολλές για αυτόν, οι εκκλήσεις να σωθεί από το δρόμο επίσης πολλές. Κανείς δεν τον ήθελε στα σοβαρά. Οι περισσότεροι που εξέφρασαν επιθυμία να τον πάρουν εξαφανίστηκαν την τελευταία στιγμή. Κλασική συμπεριφορά.

Ο Ασπρούλης δεν πρόλαβε να ζήσει. Προχτές χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Μια φιλόζωη κυρία τον πήρε στο σπίτι της. Αλλά δεν πρόλαβε.

Αυτή είναι η μοίρα των αδέσποτων. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επιβιώσουν τα ζώα στο δρόμο. Δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον ο δρόμος.

Και το έχουμε πει. Στους δρόμους ζουν απίστευτοι θησαυροί. Που μας περιμένουν.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Σκυλάκος σκοτώθηκε από αυτοκίνητο — Eco-Pet News Magazine 6 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:41 μμ

[…] Πηγή : petpet.news […]

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο