Ο Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης έφεραν πιο νωρίς το Halloween στην Αμερική

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το Hallοween (All Hallows Evening) είναι μια αμερικανική γιορτή, η οποία γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, μια μέρα πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων. Η παράδοση λέει ότι τη συγκεκριμένη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά με τον «άλλο κόσμο», ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πνεύματα και νεκρούς.Τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο.Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και, γενικά, τον «άλλο κόσμο».

από τη Μυρτώ Τζώρτζου

Οι προετοιμασίες για το Hallοween έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε άλλες χώρες του Δυτικού Κόσμου, όπως στη Βρετανία. Στην Αμερική μάλιστα είναι η πιο προσοδοφόρα γιορτή μετά τα Χριστούγεννα.Τα παιδιά φορούν τις στολές τους (κυρίως τρομακτικές) και γυρνούν στη γειτονιά ζητώντας κεράσματα από τους γείτονες. Όταν η πόρτα ανοίξει, τα παιδιά φωνάζουν «Trick or treat?» (φάρσα ή κέρασμα;) και περιμένουν να πάρουν σοκολάτες και καραμέλες! Χαρακτηριστικό μάλιστα της γιορτής αυτής δεν είναι άλλο από τα φαναράκια που είναι φτιαγμένα από κολοκύθες.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης, οι οποίοι μεταμφιέστηκαν με περούκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου και πήγαν να γιορτάσουν ένα μήνα πριν τη γνωστή γιορτή. Το ότι ο σκοπός τους ήταν να καταγράψουν με κάμερα τον Νίκο Παππά μέσα στο ξενοδοχείο που διέμενε, το ότι ήπιαν ποτά και τα χρέωσαν στο δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη, που ήταν μαζί στην αποστολή, το ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του, μάλλον τα θεώρησαν μικρές ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στη γιορτή. Όμως τελικά δεν κατάφεραν να γιορτάσουν το Halloween γατί τους συνέλαβε η αστυνομία.

Για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Συμφωνείς ή δεν συμφωνείς με την κυβέρνηση στους χειρισμούς της στο ζήτημα της άδειας των καναλιών, δεν μπορείς παρά να χαρακτηρίσεις τη συγκεκριμένη πράξη δημοσιογραφικά κουτή. Δεν θα υιοθετήσω τους άλλους πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς που έχουν γραφτεί. Κουτή όμως είναι και παρακμιακή. Την ώρα που φωνάζεις για το κλείσιμο των καναλιών και το μαύρο που δεν πρέπει να πέσει, την ίδια στιγμή κάνεις κάτι που είναι σαν αυτό που κατηγορείς. Την ίδια στιγμή που το επάγγελμά σου, αυτό το δημοσιογράφου, δεν το έχει σε καμιά εκτίμηση πλέον ο κόσμος, την ίδια στιγμή κάνεις κάτι για να του πεις ότι έχει δίκιο.

Ο Νίκος Παπάς είναι Υπουργός Επικρατείας, εκλεγμένος πολιτικός. Δεν μπορείς να πλαστογραφείς υπογραφές και να τον παρακολουθείς με περούκες. Και αυτό έχει να κάνει με όποιον και να ήταν στη θέση του, δεξιό ή αριστερό. Δεν είναι lifestyle η πολιτική δημοσιογραφία. Δεν είναι o Νίκος Παππάς η Angelina Jolie ή o Clooney για να μασκαρεύεσαι και να τον παρακολουθείς. Μην το τερματίζεται ρε παιδιά.

ΥΓ. Τις κολοκύθες-φωτάκια που τις είχατε δεν μας είπατε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο