Οι άνθρωποι του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας πήγαν στο Όρος Αιγάλεω να ρίξουν τροφές στα πουλιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στις χιονισμένες περιοχές στο όρος Αιγάλεω βρέθηκαν, όπως μαθαίνουμε από τη σελίδα του κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, προέδρου του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας ΠΕΣΥΔΑΠ, συνεργεία για να ρίξουν τροφή για τα πουλιά που έχουν ανάγκη λόγω κακοκαιρίας.

Την επιχείρηση βελτίωσης των όρων ζωής της άγριας πανίδας του βουνού επέβλεπε ο ίδιος προσωπικά ο κ. Γουρδομιχάλης, ο οποίος αναφέρει ότι το μείγμα των τροφών είχε επιλεγεί κατόπιν υποδείξεων κτηνιάτρου και στόχευε στην αναπλήρωση της θερμιδικής απώλειες των πουλιών λόγω του ψύχους.

Ο ίδιος μάλιστα θα πει στην ανάρτηση: “Ό,τι κάναμε όλη την ημέρα χθες για τα αδέσποτα ζώα, έγινε σήμερα για τα άγρια πλάσματα του Όρους Αιγάλεω που είναι το τελευταίο φυσικό περιβαλλοντικό απόθεμα της ευρύτερης Δυτικής Περιοχής.

Πρόκειται για ευαίσθητη και πολύτιμη περιοχή, ευθύνης του ΠΕΣΥΔΑΠ, ο οποίος εκτός από την πυρασφάλεια, αναπτύσσει δράσεις προστασίας του και σε άλλα επίπεδα. Ρίξαμε ειδικές τροφές σε επιλεγμένες θέσεις για να βοηθήσουμε στην επιβίωση ειδών της άγριας ζωής του βουνού.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο