Ουκρανία: Γνωρίστε την Katya Kurlez, μια γυναίκα που πηγαίνει σε βομβαρδισμένα μέρη και σώζει ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μετά από δύο σχεδόν εβδομάδες πολέμου, τρεις συναντήσεις διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας αλλά και πολλούς γύρους διπλωματικής διαμεσολάβησης, ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται για 14η ημέρα με τις αντιμαχόμενες πλευρές να ανταλλάσσουν πυρά σε πολλά διαφορετικά μέτωπα εντός του ουκρανικού εδάφους.
Το τι θα γίνει φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Οι εικόνες όμως που κάνουν το γύρο του κόσμου μας φέρνουν μεγάλη θλίψη. Άνθρωποι απελπισμένοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους και προσπαθούν να σωθούν. Συχνά αγκαλιά με τα κατοικίδιά τους. Πολλοί άμαχοι σκοτωμένοι. Κατεστραμμένες πόλεις. Νοσοκομεία σε ανάγκη. Άνθρωποι αβοήθητοι. Στο έλεος του πολέμου. Με μία λέξη, απελπισία.
Όπως πλήττονται οι άνθρωποι σε τέτοιες καταστάσεις, έτσι ακριβώς πλήττονται και τα ζώα. Τα καταφύγια της Ουκρανίας έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα. Κάποια έχουν βομβαρδιστεί και καταστραφεί. Κάποια μέχρι τώρα έχουν σταθεί τυχερά και δεν έχουν δεχτεί επίθεση. Όμως σε όλα υπάρχει έλλειψη τροφών και φαρμάκων. Υπάρχουν καταφύγια που τα ζώα δεν τρώνε κάθε μέρα. Μπορεί να μη φάνε και για 4 μέρες. Είναι στις περιοχές που μαίνονται μάχες, στις δύσκολες ζώνες. Εκεί που η προσέγγιση είναι τεράστιο ρίσκο.  Κάποιοι το παίρνουν και χάνουν τη ζωή τους, όπως οι 3 νεαροί εθελοντές που πήγαν να ταΐσουν ζώα σε καταφύγιο που ήταν νηστικά 3 μέρες και σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά. Το καταφύγιο ήταν στην πόλη Bucha, κοντά στο Irpin, μια πόλη στο στόχαστρο του ρωσικού βομβαρδισμού. Τα ζώα εκεί ήταν χωρίς φαγητό για τρεις ημέρες.
Το διαδικτυακό TMZ παρουσιάζει μια ακόμα εθελόντρια στην Ουκρανία, η οποία καθημερινά διακινδυνεύει τη ζωή της, για να σώσει ζώα.
Πρόκειται για την Katya Kurletz, μια πραγματικά γενναία και δυναμική γυναίκα, επικεφαλής μιας ομάδας, της Transform s Street Dog Transform A Street Dog, που εντοπίζει σκύλους και γάτες, ζώα σε κίνδυνο, χαμένα, παρατημένα, και τα μεταφέρει σε ασφαλή μέρη σε Πολωνία και Ρουμανία.
Τα ζώα είναι από δρόμους, από συνοικίες που έχουν βομβαρδιστεί και καταστραφεί, από σπίτια που διαλύθηκαν και έφυγαν ή πέθαναν οι κηδεμόνες τους.
Το έργο της Katya και των άλλων εθελοντών της ομάδας είναι πολύ δύσκολο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους συμβεί το οτιδήποτε και φυσικά να χάσουν τη ζωή τους. Όμως δεν το βάζουν κάτω. Η αποστολή τους, όπως λένε οι ίδιοι, είναι να σώσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται.
Στη συνέντευξη που έδωσε η Katya στο TMZ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είδε ρωσικό πύραυλο να πέφτει και να καταστρέφει ένα ολόκληρο μπλοκ κατοικιών. Δεν σκέφτηκε να απομακρυνθεί αλλά να πάει εκεί και να ψάξει για ζώα που χρειάζεται να απομακρυνθούν. Και έτσι έκανε. Πήγε, έψαξε και βρήκε ζώα να διασώσει.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Πηγή: TMZ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:
Κίεβο Ουκρανίας: Ο άνθρωπος που έχει καταφύγιο με 400 ζώα δήλωσε ότι, παρά τον πόλεμο, θα μείνει εκεί μαζί τους – Petpet.news
Ουκρανία, πόλεμος: Με τη γέρικη σκυλίτσα στους ώμους τους και περπατώντας χιλιόμετρα, έφυγαν να σωθούν – Petpet.news
Ουκρανία ζωολογικός κήπος: Έκαναν 1000 χιλιόμετρα με κίνδυνο τη ζωή τους και πήγαν ζώα στην Πολωνία να σωθούν – Petpet.news
Πόλεμος, Ουκρανία: Σκοτώθηκε από βόμβα μια γυναίκα που δεν έφυγε για να είναι μαζί με τα ζώα που είχε διασώσει – Petpet.news
Ουκρανία ζωολογικός κήπος: Έκαναν 1000 χιλιόμετρα με κίνδυνο τη ζωή τους και πήγαν ζώα στην Πολωνία να σωθούν – Petpet.news
Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκουν κουταβάκι μόνο του μέσα στο κρύο και το υιοθετούν (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ) – Petpet.news
Ουκρανία: Τραυματισμένο σκυλάκι δέχεται βοήθεια. (petpet.news)

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Korina peroulaki 11 Μαρτίου, 2022 - 9:34 πμ

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτών των ανθρώπων που μόνο η προσφορά τους ενδιαφέρει με κίνδυνο της ζωής τους. Ας μπει τέλος σε αυτή την. Παρανοια. ΤΕΛΟΣ Στον Πόλεμο!!!!!,

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο