Ουκρανία: Σε κρίσιμη κατάσταση είναι η γατούλα που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς στην Οδησσό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αυτές τις μέρες η Οδησσός έγινε στόχος μιας νέας πυραυλικής επίθεσης, γεγονός που προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος να κρυφτεί. Αγωνία και φόβος.
Το ίδιο συνέβη και με τα ζώα που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. Αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα που εγκαταλείφθηκαν. Ή πέθαναν οι κηδεμόνες τους και έμειναν μόνα. Δίνουν και αυτά αγώνα να επιβιώσουν.
Όπως η γατούλα στις φωτογραφίες. Οι άνθρωποι τρέχουν στα καταφύγια υπό τους ήχους των σειρήνων, και αυτή, μέσα στο χαμό, κυνηγιέται από μια αγέλη σκύλων. Θόρυβος, φασαρία, πανικός. Το τρομαγμένο ζώο δεν προσέχει και δεν βλέπει το αυτοκίνητο που έτρεχε πάνω του. Αλλά και ούτε ο οδηγός πρόσεξε τη γάτα. Και τη χτύπησε.
Χτυπημένη και σε άσχημη κατάσταση η γάτα εντοπίστηκε από έναν πολίτη που πήγαινε να κρυφτεί σε καταφύγιο. Όμως παρά τον κίνδυνο, έτρεξε να τη σώσει. Την άρπαξε καθώς κρυβόταν φοβισμένη και τη μετέφερε αμέσως στην πλησιέστερη κτηνιατρική κλινική.
Το άτυχο ζώο έχει κάταγμα λεκάνης, πτώση κύστης και διογκωμένο νεφρό. Είναι πολύ πιθανό να μείνει ανάπηρη. Όμως οι γιατροί θα προσπαθήσουν ώστε αυτό να μη συμβεί. Για αυτό και θα γίνουν δύο χειρουργεία. Είναι η γατούλα της Οδησσού και προσευχόμαστε να γίνει καλά.
Τι γίνεται στην Οδησσό
Αρκετές φορές ήχησαν μέχρι σήμερα οι σειρήνες του πολέμου στην Οδησσό. Στα μέσα Απριλίου, η Μεγάλη Δευτέρα ήταν μια δύσκολη μέρα για την πόλη και τους κατοίκους της. Οι σειρήνες του αεροπορικού συναγερμού ήχησαν και πάλι στις 21:16 το βράδυ, παρατεταμένα αυτή τη φορά. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και έτρεχε να κρυφτεί στα καταφύγια και σε άλλα μέρη.
Στην περιοχή καταγράφονται συχνά δραματικές εικόνες, με τις σειρήνες να ηχούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και νέες εκρήξεις να σκορπούν τον τρόμο στους κατοίκους.
Η Οδησσός είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, πόλη – λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, και σημαντικό λιμάνι στον Εύξεινο Πόντο.
Θεσσαλονίκη
Γαλαζοκίτρινες ουκρανικές σημαίες κυματίζουν δίπλα στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης για το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Δεν είναι σημαίες από κάποιο κατάστημα ή έμπορο που τις εισήγαγε στη χώρα μας, είναι σημαίες που έραψαν, με μεράκι και αγάπη, Ελληνίδες εθελόντριες μοδίστρες, μόλις ενημερώθηκαν ότι υπήρχε έλλειψη, από τα μέλη του σωματείου «Ουκρανό-Ελληνική Πρωτοβουλία».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο