Π.Φ.Π.Ο.: Αυθαίρετη και εκβιαστική η απόφαση ευθανασίας δυο υγιών σκύλων από το Δήμο Σπερχειάδας – Μακρακώμης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απαράδεκτη και μη σύννομη απόφαση της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Σπερχειάδας- Μακρακώμης, που κατ’ ουσία παραπέμπει σε ευθανασία δύο υγιών ζώων, αφού στην προθεσμία των 10 ημερών που αποφάσισε για ένα περιστατικό που συνέβη πριν 4 μήνες, λόγω των αδειών και του Δεκαπενταύγουστου δεν είναι δυνατόν να ανευρεθούν άτομα για να τα υιοθετήσουν.

Πέραν αυτών η Π.Φ.Π.Ο. τονίζει ότι καταδικάζονται δύο ζώα χωρίς κανένα αποδεικτικό για την καταγγελλόμενη επίθεσή τους αφού στην 5μελή επιτροπή δεν κατατέθηκαν:

α) πιστοποιητικό γιατρού που να επιβεβαιώνει το γεγονός.
β) δεν έγινε ενημέρωση για το πώς έγινε το περιστατικό.
γ) δεν ενημέρωσαν για το τι τραύμα προκάλεσαν οι σκύλοι.
δ) δεν κατέθεσαν μάρτυρες που να βεβαιώνουν ότι τα ζώα
επιτέθηκαν απρόκλητα.

«Επειδή η όλη μεθόδευση προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του Δήμου σε σχέση με την αντιμετώπιση γενικά των αδέσποτων ζώων της περιοχής του, αφού τόσο εύκολα και αβασάνιστα και χωρίς να συντρέχουν τα προαναφερόμενα μεθοδεύεται η ευθανασία για πιθανό “δάγκωμα”, το οποίο θα είχε προφανώς αποφευχθεί αν ο Δήμος είχε στειρώσει τα συγκεκριμένα ζώα, ως όφειλε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση άρση της απόφασης της 5/μελούς επιτροπής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μετά από συντονισμένες προσπάθειες Δήμου και Φιλοζωικού Συλλόγου να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα για να τα υιοθετήσουν. Επίσης ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης. Όχι στις παράνομες ευθανασίες ζώων» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Π.Φ.Π.Ο.

https://www.facebook.com/groups/350687411929260

clipboard01

 

magoylas

ο αντιδήμαρχος κ. Μαγουλάς

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο