Παιανία: Διαμαρτυρία του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα στην έκθεση των κυνηγών «Κυνηγεσία 2023»

από Μυρτώ Τζώρτζου
κυνήγι

Την πεποίθησή τους πως το κυνήγι είναι απαράδεκτη και αντικοινωνική δραστηριότητα, που πρέπει να απαγορευτεί, διατράνωσαν οι ακτιβιστές του Κόμματος για τα Ζώα (ΚΓΤΖ) AnimalPolitics.gr που διαμαρτυρήθηκαν έξω από την έκθεση «Κυνηγεσία», που διοργανώθηκε για μία ακόμα φορά σε εκθεσιακό κέντρο της Παιανίας.

Ανάμεσά τους οι υποψήφιες/οι βουλεύτριες/ές του ΚΓΤΖ στη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒΘωμάς (Πιέρο) Κόντος (Β’ Πειραιά) Άννα Πλειώνη-Ζιλφίδου (Β’1 Βόρειου Τομέα Αττικής), Μάριος Αθανασιάδης-Ντόνας (Γρεβενών) και Νίκος Ράπτης (Λάρισας).

Οι διαδηλωτές παρατάχτηκαν στην έξοδο της έκθεσης κρατώντας πανό και πικέτες με το σύνθημα της αντικυνηγετικής καμπάνιας του ΚΓΤΖ.: «Όχι στο Κυνήγι- Η Δολοφονία δεν είναι Χόμπι».

Το ΚΓΤΖ ζητάει την άμεση απαγόρευση του κυνηγιού, ακόμα και μετά από έναν εθνικό διάλογο για το ζήτημα, που θα καταλήξει σε ένα δημοψήφισμα.

Πολλοί κυνηγοί εκδήλωσαν τον εκνευρισμό τους από την παρουσία των διαδηλωτών του ΚΓΤΖ και μιας αναρχικής συλλογικότητας, με παρόμοια συνθήματα. Ακούστηκαν ύβρεις, απειλές, αλλά η βία αποφεύχθηκε χάρη στη διακριτική παρουσία της αστυνομικής δύναμης.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του ο Επικεφαλής του ΚΓΤΖ Νίκος Ράπτης «Ξέρεις πως έχεις την πολιτική ηγεμονία όταν μπαίνεις στο σπίτι τους, η αστυνομία σου έχει κρατήσει θέση, τους πετάς κατάμουτρα πως αυτό που κάνουν είναι δολοφονία -κι αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να σε βρίζουν στα πεταχτά μέσα από τα ΙΧ τους ενώ τα πιτσιρίκια τους κοιτούν αποσβολωμένα τα συνθήματά σου, να ψελλίζουν πως δεν είναι “τόσο πολύ δολοφόνοι” (sic) αλλά μάλλον “φυσιολάτρες” κι οι πιο πολλοί να σε κοιτούν με το περίλυπο ύφος που (θα έπρεπε να) είχαν οι δεινόσαυροι όταν κοιτούσαν τον μετεωρίτη να διασχίζει τον ουρανό. Το κυνήγι ανήκει στο παρελθόν!».

κυνήγι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο