Περαία: Ανάπηρος θα μείνει ο αδέσποτος σκυλάκος Bruno που τον χτύπησαν με αυτοκίνητο και τον παράτησαν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έχουμε πολλές φορές αναρωτηθεί πώς γίνεται να χτυπήσεις ένα ζώο στο δρόμο και να το εγκαταλείψεις. Καθημερινό φαινόμενο στη χώρα μας δυστυχώς παντού. Και πλέον είναι δεδομένο. Χτυπάς ζώο, δεν τρέχει τίποτα. Φεύγεις. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες ο οδηγός θα σταματήσει για να προσφέρει βοήθεια στο χτυπημένο ζώο είτε καλώντας το δήμο ή τη φιλοζωική είτε πηγαίνοντάς το ο ίδιος σε κτηνιατρείο. Το τελευταίο σπάνια γίνεται. Αλλά και το να σταματήσεις δυστυχώς σπάνιο είναι. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι άνθρωποι αυτοί.

Το τι αφήνεις πίσω είναι εύκολο να το καταλάβεις. Απλά δεν σε νοιάζει. Αφήνεις ένα πλάσμα να σφαδάζει από τους πόνους και συχνά να πατιέται ξανά από το επόμενο αυτοκίνητο που το αποτελειώνει. Ένα πλάσμα που μπορεί να είχε σωθεί αν έβγαινες και το πήγαινες στο γιατρό. Πολλά ζώα, αν κάποιος τα μετέφερε άμεσα σε κτηνιατρείο, θα σώζονταν.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες και στον σκυλάκο Bruno, όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος εθελοντών Θερμαϊκού ο Σείριος.

Ο Bruno τριγυρνούσε στην Περαία, στη Θεσσαλονίκη. Ένας άκακος γίγαντας, όπως τον χαρακτηρίζουν οι εθελοντές που τον φρόντιζαν. Ο άρχοντας της περιοχής -ο προστάτης και συνοδός των μαθητών του σχολείου. Πρώτα περνούσε τα παιδιά απέναντι στη στάση με ασφάλεια και μετά καθόταν σε μια άκρη στο πάρκινκ του Discount market, στην είσοδο της Περαίας, και περίμενε αυτούς που τον τάιζαν καθημερινά.

Ο Bruno ήταν η μασκότ της περιοχής, αγαπητός σε όλους. Δεν είχε ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα. Και το «ευχαριστώ» ήταν ένα χτύπημα από αυτοκίνητο και στη συνέχεια η εγκατάλειψη. Στο δρόμο, να σφαδάζει από τους πόνους χωρίς να μπορεί να κουνήσει τα πίσω ποδαράκια του. Πώς μπορεί ο οδηγός του οχήματος να μην είδε ένα μεγάλο σκύλο; Πώς μπορεί να βγήκε, να τον έβγαλε κάτω από το αυτοκίνητό του, και να τον πέταξε πιο εκεί για να φύγει χωρίς πρόβλημα;

Τον Bruno ανέλαβε ο Φιλοζωικός Σύλλογος εθελοντών Θερμαϊκού ο Σείριος. Τον μετέφερε σε κλινική του ΑΠΘ. Η διάγνωση; Ο Bruno δεν μπορεί να χειρουργηθεί. Δεν θα ξαναπερπατήσει. Και ήδη έχουν αρχίσει οι κατακλύσεις.

Οι εθελοντές κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια. Το περιστατικό, όπως καταλαβαίνουμε, είναι από τα πιο δύσκολα περιστατικά. Όμως οι εθελοντές θα κάνουν ό,τι μπορούν καλύτερο. Ας βοηθήσουμε όλοι.

Η έκκληση για βοήθεια του Συλλόγου:

«Θα χρειαστούμε μια ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΗΝΙΑΙΑ βάση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ για τα έξοδα του BRUNO, εκτός από τα έκτακτα, όπως επισκέψεις σε γιατρό, ξύρισμα για να γίνει σχολαστική καθαριότητα στο δέρμα του από τις κατακλίσεις κλπ.

ΑΝ πιστεύετε πως μπορείτε να σταθείτε δίπλα στο BRUNO, αφήστε μας ΣΧΟΛΙΟ: « BRUNO» και θα σας σταλούν λογαριασμοί ΕΘΝΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, PAyPal.

Σας ευχαριστούμε εκ μέρους του BRUNO για το ενδιαφέρον που δείξατε.

Εμείς ως εθελοντές θα κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για το Bruno, τον αγαθό γίγαντα που κάποιος απλά ΣΑΚΑΤΕΨΕ για ΠΑΝΤΑ.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

!!»

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο