Μετά από ένα χρόνο στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ο ορφανός αρκουδάκος Θωμάς επέστρεψε και πάλι στη φύση

από Μυρτώ Τζώρτζου
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ήταν πριν από ένα χρόνο, την Κυριακή του Θωμά, όταν στον Πολυπόταμο Φλώρινας εντοπίστηκε ένα μικρό πανέμορφο αρκουδάκι να τριγυρνάει μόνο του.
Το αρκουδάκι, ηλικίας 3 μηνών περίπου, είχε μείνει ορφανό. Έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου, οι οποίοι ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου, το μικρό ζωάκι σώθηκε. Τον ονόμασαν Θωμά.
Ο Θωμάς μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο πρώτος έλεγχος είχε δείξει ότι ήταν ελαφρώς λιποβαρής και υποσιτισμένος. Ήταν όμως σε άριστη υγεία!
Και έτσι εντάχθηκε στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με σκοπό την επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον έπειτα από ένα χρόνο.
Και πραγματικά έμεινε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ έναν ολόκληρο χρόνο. Οι άνθρωποι της οργάνωσης ενημέρωναν συχνά για το πώς ζούσε και πώς περνούσε εκεί τη ζωή του. Τις συνήθειές του, τις παρέες του, ακόμα και τις διατροφικές προτιμήσεις του.
Το Μάρτιο που μας πέρασε ο ορφανός αρκουδάκος έγινε ενός χρόνου.
Η ιστορία αλλά και οι φωτογραφίες του Θωμά έγιναν από την πρώτη στιγμή viral. Και ποιος δεν ξετρελάθηκε μαζί του. Ποιος δεν τον λάτρεψε; Όταν βρέθηκε ήταν πραγματικά σαν ψεύτικος, σαν ένα λούτρινο αρκουδάκι.
Το μικρό εκείνο πλασματάκι, το οποίο έγινε σιγά σιγά ένας κανονικός αρκούδος πήγε στο φυσικό περιβάλλον, στο Κέντρο Επανένταξης του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Οι φροντιστές του δεν είχαν πλέον άμεση επαφή μαζί του για να επιτευχθεί η ανεξαρτησία του από τους ανθρώπους.
Ο ζεστός φετινός χειμώνας δεν του επέτρεψε να βιώσει σωστά τον πρώτο του χειμέριο λήθαργο με αποτέλεσμα να παραμείνει δραστήριος.
Και η μεγάλη στιγμή που οι άνθρωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ περίμεναν ήρθε. Ο Θωμάς μεταφέρθηκε στη φύση και αφέθηκε ελεύθερος, κάτι που μας δείχνουν με βίντεο. Η στιγμή είναι υπέροχη.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναφέρει:
«Έπειτα από ένα χρόνο περίθαλψης, ο Θωμάς επέστρεψε στη φύση! Η ορφανή αρκούδα ζει και πάλι ως ελεύθερη αρκούδα και ευχόμαστε να τα καταφέρει».
Και εμείς εδώ ευχόμαστε στο υπέροχο αυτό πλάσμα να ζήσει καλά και να μην κινδυνέψει ποτέ του.

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο