Πέθανε από γεράματα ο γνωστός αδέσποτος σκυλάκος Κανέλος που ζούσε 16 χρόνια στην πόλη της Κέρκυρας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Γνωρίζουμε καλά ότι στατιστικά τα αδέσποτα έχουν ελάχιστα χρόνια ζωής. Περίπου δύο. Αυτός δυστυχώς είναι ο αριθμός. Είναι σκληρή η ζωή στους δρόμους. Οι μάχες που δίνουν καθημερινά τα ζώα εκεί έξω είναι ατελείωτες. Συχνά- σε όσους δεν ασχολούνται συνέχεια με αυτά και δεν γνωρίζουν από πρώτο χέρι- δεν τους περνάνε από το μυαλό οι μάχες που δίνουν. Αμέτρητοι οι κίνδυνοι: Φόλες, κακοποιήσεις, τροχαία, επιθετική συμπεριφορά των ανθρώπων προς αυτά, διωγμοί, πείνα, έλλειψη νερού, αρρώστιες.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Ελάχιστες αλλά υπάρχουν. Κάποια ζώα που έζησαν έξω πολλά χρόνια. Και κάποια που γέρασαν και πέθαναν, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, στο δρόμο. Δύο πάντα είναι οι λόγοι για κάτι τέτοιο. Η τύχη (αν έχεις τύχη διάβαινε) και η φροντίδα, η συστηματική καθημερινή φροντίδα κάποιων ανθρώπων σε αυτά.

Ένα τέτοιο ζωάκι ήταν και ο αδέσποτος σκυλάκος Κανέλος, ο οποίος ζούσε στην Κέρκυρα, στην Παλιά Πόλη. Όπως μαθαίνουμε από τους ανθρώπους εκεί που τον γνώριζαν και τον αγάπησαν, ο γλυκός Κανέλος, με το βραχνό χαρακτηριστικό του γαύγισμα, αυτές τις μέρες “έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι. Πέθανε από γηρατειά. Ζούσε εκεί πάνω από 16 χρόνια.

Πανέξυπνος, φιλικός και υπέροχος, και πάντα μπροστάρης στις πορείες των Anonymous for the voiceles, ο Κανέλος ήταν ένα τυχερό αδεσποτάκι καθώς αγαπήθηκε πολύ. Δίπλα του πάντα ο Σαράντης, ο άνθρωπος που τον φρόντιζε και τον πρόσεχε. Ο φύλακας-άγγελός του. Τον συνόδεψε μάλιστα και στην τελευταία του κατοικία.

Η αγάπη του κόσμου φαίνεται από τα σχόλια στην ανάρτηση του θανάτου του. Τα βλέπουμε και καταλαβαίνουμε ότι πραγματικά ήταν ένα ζωάκι που αγαπήθηκε και που “έφυγε” με αγάπη. Λίγα αδεσποτάκια φεύγουν χωρίς πόνο και με τόση αγάπη. Και φυσικά έχοντας ζήσει τόσο πολύ.

Καλό ταξίδι Κανέλο. Δεν σε γνωρίζαμε εμείς εδώ αλλά η απίστευτη φατσούλα σου που βλέπουμε στις φωτογραφίες δείχνει πόσο υπέροχος και καλόκαρδος ήσουν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο